Opnieuw heeft een drukkerij een beroep gedaan op de wet op de continuïteit van ondernemingen. Sinds 10 maart is JcbGam in gerechtelijke reorganisatie. Het bedrijf heeft een collectief akkoord aangevraagd om zijn schulden te kunnen terugbetalen. Met het oog daarop moet het bedrijf voor 23 mei een plan aan de Handelsrechtbank van Nijvel voorleggen. Dat moet duidelijk maken hoe de schuld verdeeld zal worden. De schuldenaars kunnen op de zitting van 16 juni voor of tegen het plan voor financiële gezondmaking stemmen. Wanneer het plan afgewezen wordt, keurt rechter Bortolomeo Bettoni het plan niet goed en keert JcbGam terug naar de normale situatie.

De drukkerij JcbGam in Waver heeft zich in de digitale en offsetdruk op klein, middelgroot en groot formaat gespecialiseerd. In 2012 boekte het bedrijf een omzet van 10.593.918 euro en een verlies van 55.895 euro. Het personeelsbestand telde op dat moment 45 medewerkers. Tot 23 juni valt het bedrijf nu onder de gerechtelijke autoriteit.

Ook Proost uit Turnhout heeft een aanvraag voor een procedure rechterlijke reorganisatie bij de Rechtbank van koophandel van Turnhout aangevraagd. Momenteel is er nog geen WCO lopende. Uitspraak op 25 maart.

Opnieuw heeft een drukkerij een beroep gedaan op de wet op de continuïteit van ondernemingen. Sinds 10 maart is JcbGam in gerechtelijke reorganisatie. Het bedrijf heeft een collectief akkoord aangevraagd om zijn schulden te kunnen terugbetalen. Met het oog daarop moet het bedrijf voor 23 mei een plan aan de Handelsrechtbank van Nijvel voorleggen. Dat moet duidelijk maken hoe de schuld verdeeld zal worden. De schuldenaars kunnen op de zitting van 16 juni voor of tegen het plan voor financiële gezondmaking stemmen. Wanneer het plan afgewezen wordt, keurt rechter Bortolomeo Bettoni het plan niet goed en keert JcbGam terug naar de normale situatie. De drukkerij JcbGam in Waver heeft zich in de digitale en offsetdruk op klein, middelgroot en groot formaat gespecialiseerd. In 2012 boekte het bedrijf een omzet van 10.593.918 euro en een verlies van 55.895 euro. Het personeelsbestand telde op dat moment 45 medewerkers. Tot 23 juni valt het bedrijf nu onder de gerechtelijke autoriteit.Ook Proost uit Turnhout heeft een aanvraag voor een procedure rechterlijke reorganisatie bij de Rechtbank van koophandel van Turnhout aangevraagd. Momenteel is er nog geen WCO lopende. Uitspraak op 25 maart.