Trennfeld is een van de acht productievestigingen die KBA in Duitsland, Oostenrijk en de Tsjechische Republiek heeft. De fabriek, waar er 220 mensen werken, monteert onderdelen voor kranten- en andere rotatiepersen. Haast het hele personeel zal naar Würzburg verhuizen, dat op ongeveer 25 km afstand ligt.

KBA heeft de voorbije jaren al verscheidene herstructureringen doorgevoerd en zijn productiecapaciteit aangepast. Het personeel werd ingekrompen en de activiteiten van verscheidene fabrieken werden gerationaliseerd. De constructeur verwacht echter dat de markt voor rotatiepersen alvast nog de drie volgende jaren zal krimpen.

"Het was niet gemakkelijk om te beslissen om de fabriek van Trennfeld in Würzburg te integreren," zei de CEO van de groep, Claus Bolza-Schünemann. "Vanuit economisch standpunt was het echter onzinnig om twee fabrieken aan te houden, die niet op volle capaciteit draaien. (...) Dankzij die verhuizing, de montageactiviteiten liggen nu vlak bij de fabricatie en constructie, willen we de processen vereenvoudigen en aanzienlijke besparingen realiseren."

KBA dat drie trimesters met een exploitatiewinst achter de rug heeft, verwacht nu ook opnieuw een nettowinst. Het bedrijf verwacht 2012 af te sluiten met een omzet van meer dan 1,2 miljard € (een groei met 2 à 3 %) en een winst van meer dan 10 miljoen €.

Trennfeld is een van de acht productievestigingen die KBA in Duitsland, Oostenrijk en de Tsjechische Republiek heeft. De fabriek, waar er 220 mensen werken, monteert onderdelen voor kranten- en andere rotatiepersen. Haast het hele personeel zal naar Würzburg verhuizen, dat op ongeveer 25 km afstand ligt. KBA heeft de voorbije jaren al verscheidene herstructureringen doorgevoerd en zijn productiecapaciteit aangepast. Het personeel werd ingekrompen en de activiteiten van verscheidene fabrieken werden gerationaliseerd. De constructeur verwacht echter dat de markt voor rotatiepersen alvast nog de drie volgende jaren zal krimpen. "Het was niet gemakkelijk om te beslissen om de fabriek van Trennfeld in Würzburg te integreren," zei de CEO van de groep, Claus Bolza-Schünemann. "Vanuit economisch standpunt was het echter onzinnig om twee fabrieken aan te houden, die niet op volle capaciteit draaien. (...) Dankzij die verhuizing, de montageactiviteiten liggen nu vlak bij de fabricatie en constructie, willen we de processen vereenvoudigen en aanzienlijke besparingen realiseren." KBA dat drie trimesters met een exploitatiewinst achter de rug heeft, verwacht nu ook opnieuw een nettowinst. Het bedrijf verwacht 2012 af te sluiten met een omzet van meer dan 1,2 miljard € (een groei met 2 à 3 %) en een winst van meer dan 10 miljoen €.