Kern van het probleem: de 1.100 patenten die Kodak sinds enkele maanden probeert te verkopen om zich opnieuw te financieren, maar waarvoor nog geen kopers (tegen de juiste prijs) zijn opgedaagd. Volgens de economische krant die anonieme bronnen citeert 'die met het dossier vertrouwd zijn', bereidt Kodak nu de continuïteitsprocedure voor als de verkoop zou mislukken. De groep zou met de banken over een tijdelijke financiering van een miljard dollar onderhandelen voor de duur van de procedure. De maatregel die in januari of begin februari zou kunnen ingaan, moet Kodak in staat stellen om zijn patenten per opbod te verkopen onder supervisie van de rechtbank.

De voorbije weken kwamen er meerdere negatieve signalen: het ontslag van drie leden uit de raad van bestuur en de waarschuwing van de beurs van New York. Die dreigde ermee Kodak te schrappen wanneer de groep er niet in slaagt haar waardering binnen de zes maanden te verhogen. De aandelenkoers van Kodak - die vandaag bij de opening nog 0,37 dollarcent bedroeg - ligt al meer dan 30 opeenvolgende sessies onder de onheilsdrempel van 1 dollar.

In die omstandigheden heeft Kodak een nieuwe voorzitter benoemd, Laura Quatela, tot nu toe naast Philip Faraci directeur intellectuele eigendommen. Samen zouden ze een herstructurering voorbereiden. Antonio Perez blijft CEO. De volgende kwartaalresultaten van Kodak moeten op 26 januari gepubliceerd worden.

Kern van het probleem: de 1.100 patenten die Kodak sinds enkele maanden probeert te verkopen om zich opnieuw te financieren, maar waarvoor nog geen kopers (tegen de juiste prijs) zijn opgedaagd. Volgens de economische krant die anonieme bronnen citeert 'die met het dossier vertrouwd zijn', bereidt Kodak nu de continuïteitsprocedure voor als de verkoop zou mislukken. De groep zou met de banken over een tijdelijke financiering van een miljard dollar onderhandelen voor de duur van de procedure. De maatregel die in januari of begin februari zou kunnen ingaan, moet Kodak in staat stellen om zijn patenten per opbod te verkopen onder supervisie van de rechtbank. De voorbije weken kwamen er meerdere negatieve signalen: het ontslag van drie leden uit de raad van bestuur en de waarschuwing van de beurs van New York. Die dreigde ermee Kodak te schrappen wanneer de groep er niet in slaagt haar waardering binnen de zes maanden te verhogen. De aandelenkoers van Kodak - die vandaag bij de opening nog 0,37 dollarcent bedroeg - ligt al meer dan 30 opeenvolgende sessies onder de onheilsdrempel van 1 dollar.In die omstandigheden heeft Kodak een nieuwe voorzitter benoemd, Laura Quatela, tot nu toe naast Philip Faraci directeur intellectuele eigendommen. Samen zouden ze een herstructurering voorbereiden. Antonio Perez blijft CEO. De volgende kwartaalresultaten van Kodak moeten op 26 januari gepubliceerd worden.