Na 38 jaar werd de laatste steenkool verbrand in de warmte- en energiecentrale van Koehler Group in Oberkirch. De centrale is stilgelegd en sinds 10 juni 2024 zijn er uitgebreide revisie- en ombouwwerkzaamheden aan de gang om over te schakelen op biomassa als brandstof.

De opstart- en testfase zal midden augustus beginnen en de energiecentrale zou vanaf oktober op biomassa moeten draaien.

"Voor ons is de decarbonisatie van onze kolengestookte energiecentrale in Oberkirch een cruciale stap in onze inspanningen om onze klimaatdoelen te bereiken en vanaf 2030 meer hernieuwbare energie te produceren dan we nodig hebben voor onze papierproductieactiviteiten", zegt Kai Furler, de CEO van Koehler Group.

De energiecentrale in Oberkirch zou vanaf oktober 2024 op biomassa moeten draaien., Koehler Group
De energiecentrale in Oberkirch zou vanaf oktober 2024 op biomassa moeten draaien. © Koehler Group
Na 38 jaar werd de laatste steenkool verbrand in de warmte- en energiecentrale van Koehler Group in Oberkirch. De centrale is stilgelegd en sinds 10 juni 2024 zijn er uitgebreide revisie- en ombouwwerkzaamheden aan de gang om over te schakelen op biomassa als brandstof.De opstart- en testfase zal midden augustus beginnen en de energiecentrale zou vanaf oktober op biomassa moeten draaien."Voor ons is de decarbonisatie van onze kolengestookte energiecentrale in Oberkirch een cruciale stap in onze inspanningen om onze klimaatdoelen te bereiken en vanaf 2030 meer hernieuwbare energie te produceren dan we nodig hebben voor onze papierproductieactiviteiten", zegt Kai Furler, de CEO van Koehler Group.