Voorzitter Raimund Klinkner benadrukte in zijn toespraak op de Algemene Vergadering de gunstige prestaties van Koenig & Bauer. Zo wees hij op de systematische verbetering van het bedrijfsresultaat (ebit) de laatste drie boekjaren. Al was het jaar 2023 "geen jaar van pure vreugde", aldus Klinkner.

Het jaar 2024 ziet hij als een overgangsjaar. "We zien voorlopig positieve tekenen - het gaat langzaam maar zeker weer omhoog", zegt Raimund Klinkner. Het orderboek is na de internationale vakbeurs Drupa goed gevuld. Sinds eind mei heeft Koenig & Bauer nieuwe orders ter waarde van 250 miljoen euro kunnen binnenhalen.

AI-chatbot

Op de Algemene Vergadering demonstreerden Andreas Plesske, de CEO, en Sandra Wagner, head of the Digital Unit, de inzet van Kyana-Assist in serviceoperaties. Kyana-Assist is volgens Koenig & Bauer de eerste AI-chatbot in de grafische industrie.

De focus van de groep ligt nu duidelijk op het verhogen van de winstgevendheid. Het bedrijf bevestigde zijn prognose dat de operationele ebit-marge en de omzet dit jaar stabiel zullen blijven op het niveau van het voorgaande jaar. Uiterlijk in 2026 wil Koenig & Bauer een ebit-marge van 6 à 7 procent bereiken met een groepsomzet van 1,5 miljard euro.

Voorzitter Raimund Klinkner benadrukte in zijn toespraak op de Algemene Vergadering de gunstige prestaties van Koenig & Bauer. Zo wees hij op de systematische verbetering van het bedrijfsresultaat (ebit) de laatste drie boekjaren. Al was het jaar 2023 "geen jaar van pure vreugde", aldus Klinkner.Het jaar 2024 ziet hij als een overgangsjaar. "We zien voorlopig positieve tekenen - het gaat langzaam maar zeker weer omhoog", zegt Raimund Klinkner. Het orderboek is na de internationale vakbeurs Drupa goed gevuld. Sinds eind mei heeft Koenig & Bauer nieuwe orders ter waarde van 250 miljoen euro kunnen binnenhalen.Op de Algemene Vergadering demonstreerden Andreas Plesske, de CEO, en Sandra Wagner, head of the Digital Unit, de inzet van Kyana-Assist in serviceoperaties. Kyana-Assist is volgens Koenig & Bauer de eerste AI-chatbot in de grafische industrie.De focus van de groep ligt nu duidelijk op het verhogen van de winstgevendheid. Het bedrijf bevestigde zijn prognose dat de operationele ebit-marge en de omzet dit jaar stabiel zullen blijven op het niveau van het voorgaande jaar. Uiterlijk in 2026 wil Koenig & Bauer een ebit-marge van 6 à 7 procent bereiken met een groepsomzet van 1,5 miljard euro.