Het Japanse Komori heeft onlangs de oprichting van een Chinese dochteronderneming aangekondigd. Die zou in Nantong (in de provincie Jiangsu, ten noorden van Sjanghai) een assemblagefabriek bouwen voor persen die voor de Chinese markt bestemd zijn. De nieuwe fabriek zou in januari 2013 in gebruik genomen worden en in een eerste fase een honderdtal medewerkers tellen.

Komori heeft recent ook de resultaten over het boekjaar 2011/2012 gepubliceerd: de omzet bedroeg 72,2 miljard yen (ongeveer 730 miljoen €) met een exploitatieverlies van 3,9 miljard yen (ongeveer 40 miljoen €). Cijfers die weinig afwijken van die van het voorgaande boekjaar. Voor het huidige boekjaar verwacht Komori een stijging van de omzet met 5% en een klein exploitatieverlies.

Het Duitse KBA heeft op zijn beurt zijn plannen bevestigd om op de Chinese markt te komen. Tijdens de algemene vergadering die vorige week gehouden werd, maakte voorzitter Claus Bolza-Schünemann bekend dat het bedrijf, nog voor het einde van het jaar, een 'substantieel aandeel' zou nemen in een Chinese constructeur van vellenpersen. Komori en KBA nemen in China dus een plaats in naast Heidelberg, dat al een fabriek in dat land heeft, terwijl de Japanse constructeurs Akiyama en Shinohara op hun beurt nu in Chinese handen zijn.

KBA deelde ook nog mee dat het op drupa goede resultaten geboekt heeft: er werden bestellingen voor meer dan 100 miljoen € genoteerd. Het orderboekje voor de vellenpersen was eind mei goed voor 300 miljoen €, wat 12% meer is dan vorig jaar op hetzelfde moment. De bestellingen voor rotatiepersen en speciale persen zijn echter teruggevallen tot 190 miljoen €. Vorig jaar hadden enkele grote contracten dat cijfer tot 335 miljoen doen stijgen. Het orderboekje voor de eerste vijf maanden is dus in zijn geheel minder goed gevuld dan een jaar geleden, maar drupa laat een positief tweede semester vermoeden.

Het Japanse Komori heeft onlangs de oprichting van een Chinese dochteronderneming aangekondigd. Die zou in Nantong (in de provincie Jiangsu, ten noorden van Sjanghai) een assemblagefabriek bouwen voor persen die voor de Chinese markt bestemd zijn. De nieuwe fabriek zou in januari 2013 in gebruik genomen worden en in een eerste fase een honderdtal medewerkers tellen. Komori heeft recent ook de resultaten over het boekjaar 2011/2012 gepubliceerd: de omzet bedroeg 72,2 miljard yen (ongeveer 730 miljoen €) met een exploitatieverlies van 3,9 miljard yen (ongeveer 40 miljoen €). Cijfers die weinig afwijken van die van het voorgaande boekjaar. Voor het huidige boekjaar verwacht Komori een stijging van de omzet met 5% en een klein exploitatieverlies. Het Duitse KBA heeft op zijn beurt zijn plannen bevestigd om op de Chinese markt te komen. Tijdens de algemene vergadering die vorige week gehouden werd, maakte voorzitter Claus Bolza-Schünemann bekend dat het bedrijf, nog voor het einde van het jaar, een 'substantieel aandeel' zou nemen in een Chinese constructeur van vellenpersen. Komori en KBA nemen in China dus een plaats in naast Heidelberg, dat al een fabriek in dat land heeft, terwijl de Japanse constructeurs Akiyama en Shinohara op hun beurt nu in Chinese handen zijn. KBA deelde ook nog mee dat het op drupa goede resultaten geboekt heeft: er werden bestellingen voor meer dan 100 miljoen € genoteerd. Het orderboekje voor de vellenpersen was eind mei goed voor 300 miljoen €, wat 12% meer is dan vorig jaar op hetzelfde moment. De bestellingen voor rotatiepersen en speciale persen zijn echter teruggevallen tot 190 miljoen €. Vorig jaar hadden enkele grote contracten dat cijfer tot 335 miljoen doen stijgen. Het orderboekje voor de eerste vijf maanden is dus in zijn geheel minder goed gevuld dan een jaar geleden, maar drupa laat een positief tweede semester vermoeden.