Voor wie zijn Facebook- en Instagram-momenten ook wil delen met grootouders of andere familieleden die niet op de sociale netwerksites zitten, is er vanaf 12 december Familienieuws. Dit platform maakt van jouw sociale mediaberichten een papieren krant, en levert deze iedere week aan huis.

Een computerprogramma maakt een selectie van jouw foto's en berichten op Facebook en Instagram, zo staat te lezen op de website van Familienieuws. Content die geliket werd door broers, zussen, neven of nichten krijgen prioriteit. Berichten of foto's die je liever niet afgedrukt ziet, kan je verbergen door er de hashtag #notforgranny aan toe te voegen.

De selectie wordt uiteindelijk afgedrukt op een krant in A4-formaat, en per post verstuurd naar een of meer familieleden naar keuze.

Het goedkoopste abonnement kost 35 euro, en levert de familiekrant wekelijks per e-mail gedurende zes maanden. Om de krant zes maanden lang ook wekelijks per post te laten leveren, betaal je 55 euro. Voor 12 maanden per e-mail moet je 65 euro neertellen, voor 12 maanden per post en per e-mail 105 euro.

Michael Ilegems, webredacteur Roularta Media Group

Voor wie zijn Facebook- en Instagram-momenten ook wil delen met grootouders of andere familieleden die niet op de sociale netwerksites zitten, is er vanaf 12 december Familienieuws. Dit platform maakt van jouw sociale mediaberichten een papieren krant, en levert deze iedere week aan huis. Een computerprogramma maakt een selectie van jouw foto's en berichten op Facebook en Instagram, zo staat te lezen op de website van Familienieuws. Content die geliket werd door broers, zussen, neven of nichten krijgen prioriteit. Berichten of foto's die je liever niet afgedrukt ziet, kan je verbergen door er de hashtag #notforgranny aan toe te voegen.De selectie wordt uiteindelijk afgedrukt op een krant in A4-formaat, en per post verstuurd naar een of meer familieleden naar keuze.Het goedkoopste abonnement kost 35 euro, en levert de familiekrant wekelijks per e-mail gedurende zes maanden. Om de krant zes maanden lang ook wekelijks per post te laten leveren, betaal je 55 euro. Voor 12 maanden per e-mail moet je 65 euro neertellen, voor 12 maanden per post en per e-mail 105 euro.Michael Ilegems, webredacteur Roularta Media Group