Op 21 oktober was er de aankondiging van een white paper over de vouwkartonmarkt, die een jaarlijkse groei met 4,5 % tot 2016 wordt toegedicht. Landa zegt voor die markt beta units van zijn vouwkartonpers S10FC, in Q4/2014 klaar te zullen hebben. Bent u in de studie geïnteresseerd, klik dan op white paper om ze te downloaden.

Landa Corporation en Komori Corporation hebben op 1 november ook aangekondigd hun strategische samenwerking te versterken. Komori was al de leverancier van de vellenpersplatformen voor de nanografische persen van Landa op drupa 2012. Volgens het nieuwe akkoord wordt Komori nu de globale leverancier van alle Landa Nanographic Press vellenpersplatformen aan Landa Corporation. Op zijn beurt levert Landa aan Komori zijn Nanographic Printing technologie en inken voor de nanopersen die onder de merknaam Komori zullen verkocht worden. Landa zegt in het persbericht met de levering van zijn S10-persen aan klanten te zullen starten in Q4/2014.

Er zijn drie vellenpersen in het programma van Landa voor respectievelijk de formaten B3, B2 en B1 met tot 8 kleuren en geschikt voor schoon- en weerdruk. De B1-pers, de Landa S10, drukt aan de max. snelheid van 13.000 vel/uur (6.500 op vouwkarton) aan een resolutie van 600 dpi. Bij dubbelzijdige druk wordt de snelheid gehalveerd, net als bij de hoogste resolutie van 1200 dpi.

Benny Landa zelf zei op drupa dat de persen nog niet klaar waren voor commerciële lancering. "Het zou een grote fout zijn persen te verkopen die niet perfect zijn. Dergelijke fout heb ik in het verleden gemaakt (met de eerste Indigo-persen), maar het zal mij niet meer overkomen." Landa mikte toen voor de introductie van zijn persen op het tweede semester van 2013 met pilootdrukkerijen vanaf de tweede helft van 2013.

Persfabrikanten die een overeenkomst sloten met Landa (Heidelberg en manroland), kunnen eigen nano-persen volgens eigen technische inzichten bouwen. Maar het blijft "Landa inside". De kern van de technologie is immers de inkt waarvan Landa de exclusieve fabrikant is en die met een winstmarge door de distributeurs zal verkocht worden.

Op 21 oktober was er de aankondiging van een white paper over de vouwkartonmarkt, die een jaarlijkse groei met 4,5 % tot 2016 wordt toegedicht. Landa zegt voor die markt beta units van zijn vouwkartonpers S10FC, in Q4/2014 klaar te zullen hebben. Bent u in de studie geïnteresseerd, klik dan op white paper om ze te downloaden.Landa Corporation en Komori Corporation hebben op 1 november ook aangekondigd hun strategische samenwerking te versterken. Komori was al de leverancier van de vellenpersplatformen voor de nanografische persen van Landa op drupa 2012. Volgens het nieuwe akkoord wordt Komori nu de globale leverancier van alle Landa Nanographic Press vellenpersplatformen aan Landa Corporation. Op zijn beurt levert Landa aan Komori zijn Nanographic Printing technologie en inken voor de nanopersen die onder de merknaam Komori zullen verkocht worden. Landa zegt in het persbericht met de levering van zijn S10-persen aan klanten te zullen starten in Q4/2014.Er zijn drie vellenpersen in het programma van Landa voor respectievelijk de formaten B3, B2 en B1 met tot 8 kleuren en geschikt voor schoon- en weerdruk. De B1-pers, de Landa S10, drukt aan de max. snelheid van 13.000 vel/uur (6.500 op vouwkarton) aan een resolutie van 600 dpi. Bij dubbelzijdige druk wordt de snelheid gehalveerd, net als bij de hoogste resolutie van 1200 dpi.Benny Landa zelf zei op drupa dat de persen nog niet klaar waren voor commerciële lancering. "Het zou een grote fout zijn persen te verkopen die niet perfect zijn. Dergelijke fout heb ik in het verleden gemaakt (met de eerste Indigo-persen), maar het zal mij niet meer overkomen." Landa mikte toen voor de introductie van zijn persen op het tweede semester van 2013 met pilootdrukkerijen vanaf de tweede helft van 2013.Persfabrikanten die een overeenkomst sloten met Landa (Heidelberg en manroland), kunnen eigen nano-persen volgens eigen technische inzichten bouwen. Maar het blijft "Landa inside". De kern van de technologie is immers de inkt waarvan Landa de exclusieve fabrikant is en die met een winstmarge door de distributeurs zal verkocht worden.