De nano-inkt met de uiterste kleine nano-pigmentdeeltjes is de kern van de nieuwe druktechnologie. Die ultra kleine kleurparticles worden met piëzo-inkjetkoppen per kleur en in één doorgang op een verwarmde transferband gespoten. De verwarmde band zorgt ervoor dat het water snel uit de watergebaseerde inkt verdampt. De uiterst dunne inktfilm van 500 nanometer wordt via de druk van de tegendrukcilinder van de band naar het substraat getransfereerd. De nano-inkt bevat waarschijnlijk ook kleefstoffen die eveneens actief worden door de warmte van de band, waardoor de nanodeeltjes zich op haast ieder materiaal (zowel gestreken als niet-gestreken papier en kunststoffen) hechten. De dunne inkfilm levert een grotere kleurengamut op dan de inkt in het offsetprocédé.

Persen komen er in de formaten B3, B2 en B1 met tot 8 kleuren voor schoon- en weerdruk. Ze lopen aan een max. snelheid van 13.000 vel/uur. Daarmee wil Landa inbreken in de markt van het mainstream commercieel drukwerk. Er zijn ook rollensystemen in verschillende breedtes.

Opvallend is het persdesign met een interactief toetsenscherm over de breedte van de pers. De machines beschikken zo net als een iPad of een SmartPhone over een zeer intuïtieve gebruikersinterface. De persen zullen eind 2013 op de markt komen.

Twee persconferenties later kondigde Bernhard Schreier, de grote baas van Heidelberg, aan drukmachines op basis van de nanotechnologie te zullen ontwikkelen. "Nano inside" zoals Intel inside bij computers als het ware.

De nano-inkt met de uiterste kleine nano-pigmentdeeltjes is de kern van de nieuwe druktechnologie. Die ultra kleine kleurparticles worden met piëzo-inkjetkoppen per kleur en in één doorgang op een verwarmde transferband gespoten. De verwarmde band zorgt ervoor dat het water snel uit de watergebaseerde inkt verdampt. De uiterst dunne inktfilm van 500 nanometer wordt via de druk van de tegendrukcilinder van de band naar het substraat getransfereerd. De nano-inkt bevat waarschijnlijk ook kleefstoffen die eveneens actief worden door de warmte van de band, waardoor de nanodeeltjes zich op haast ieder materiaal (zowel gestreken als niet-gestreken papier en kunststoffen) hechten. De dunne inkfilm levert een grotere kleurengamut op dan de inkt in het offsetprocédé.Persen komen er in de formaten B3, B2 en B1 met tot 8 kleuren voor schoon- en weerdruk. Ze lopen aan een max. snelheid van 13.000 vel/uur. Daarmee wil Landa inbreken in de markt van het mainstream commercieel drukwerk. Er zijn ook rollensystemen in verschillende breedtes. Opvallend is het persdesign met een interactief toetsenscherm over de breedte van de pers. De machines beschikken zo net als een iPad of een SmartPhone over een zeer intuïtieve gebruikersinterface. De persen zullen eind 2013 op de markt komen.Twee persconferenties later kondigde Bernhard Schreier, de grote baas van Heidelberg, aan drukmachines op basis van de nanotechnologie te zullen ontwikkelen. "Nano inside" zoals Intel inside bij computers als het ware.