De Alphajet, waarvan MGI in Düsseldorf het prototype zal demonstreren, is een zeskleuren inkjetpers die ook van een UV-verniseenheid voorzien is. Volgens de mededeling van MGI haalt de machine een snelheid van 3.000 vellen per uur (formaat 52 x 74 cm) en heeft ze een maximumresolutie van 1200 x 1200 dpi. De pers die dragers tot 500 g/m² zou kunnen verwerken, komt echter niet voor 2013 op de markt.

MGI sluit met die aankondiging aan bij het rijtje van andere constructeurs die ook op het B2-segment mikken: Fujifilm, Screen en wellicht ook Delphax zullen B2-inkjetpersen voorstellen, zonder de nieuwe persen van HP Indigo met vloeibare toner te vergeten. Komori kondigt zelfs een inkjetpers van het B1-formaat aan met drukkoppen van Konica Minolta waarin de MEMS-technologie toegepast is.

De Alphajet, waarvan MGI in Düsseldorf het prototype zal demonstreren, is een zeskleuren inkjetpers die ook van een UV-verniseenheid voorzien is. Volgens de mededeling van MGI haalt de machine een snelheid van 3.000 vellen per uur (formaat 52 x 74 cm) en heeft ze een maximumresolutie van 1200 x 1200 dpi. De pers die dragers tot 500 g/m² zou kunnen verwerken, komt echter niet voor 2013 op de markt. MGI sluit met die aankondiging aan bij het rijtje van andere constructeurs die ook op het B2-segment mikken: Fujifilm, Screen en wellicht ook Delphax zullen B2-inkjetpersen voorstellen, zonder de nieuwe persen van HP Indigo met vloeibare toner te vergeten. Komori kondigt zelfs een inkjetpers van het B1-formaat aan met drukkoppen van Konica Minolta waarin de MEMS-technologie toegepast is.