Tussen werkgever en vakbonden werd een sociaal plan overeengekomen voor de 15 resterende medewerkers. In maart van 2010 bereikten vakbonden en directie al een akkoord over een herstructurering. Daarbij verdwenen in de vestiging in Bornem 36 banen. Toen konden net als nu een aantal werknemers terecht in de productievestigingen van de Group Joos in Turnhout en Leuven.

Group Joos, bekend als drukker van de belastingbrieven, is gespecialiseerd in o.a. transactiemail en direct mail. Het familiebedrijf onder leiding van gedelegeerd bestuurder Alex Joos stelt 220 mensen tewerk. Het drukken en printen op papier van direct mail en formulieren is geconcentreerd in de hoofdvestiging in Turnhout. COMS-mail, de snelgroeiende vestiging in Leuven, legt zich toe op outsourcing in opdracht van derden en het printen en of elektronisch verwerken en publiceren van transactionele documenten (facturen, rekeninguitreksels, afschriften, enz.) voor sociale secretariaten, middelgrote banken, ziekenhuizen, enz..

Concurrent Multirota werd in 1995 overgenomen en herdoopt in Multirotamail. Door een strategische beslissing in 2010, werden de bestaande activiteiten in de productievestigingen in Turnhout en Leuven geconcentreerd. In Bornem werd voor het bedrukken van flexibele verpakkingen geïnvesteerd. Die diversificatie wordt nu opgegeven. Alex Joos: "We waren er technisch goed voor uitgerust, maar het beslissingsproces van klanten voor nieuwe drukopdrachten verliep langzaam. We zijn een 100 % familiebedrijf dat veel investeert met eigen middelen en namen de beslissing de risico's te mijden en ons te concentreren op onze kernactiviteiten."

Group Joos, dat eveneens een verkoopkantoor heeft in Nederland en Frankrijk, kent een stijgende omzet bij een dalend volume bedrukt papier. De groei komt voornamelijk uit diensten.

Tussen werkgever en vakbonden werd een sociaal plan overeengekomen voor de 15 resterende medewerkers. In maart van 2010 bereikten vakbonden en directie al een akkoord over een herstructurering. Daarbij verdwenen in de vestiging in Bornem 36 banen. Toen konden net als nu een aantal werknemers terecht in de productievestigingen van de Group Joos in Turnhout en Leuven.Group Joos, bekend als drukker van de belastingbrieven, is gespecialiseerd in o.a. transactiemail en direct mail. Het familiebedrijf onder leiding van gedelegeerd bestuurder Alex Joos stelt 220 mensen tewerk. Het drukken en printen op papier van direct mail en formulieren is geconcentreerd in de hoofdvestiging in Turnhout. COMS-mail, de snelgroeiende vestiging in Leuven, legt zich toe op outsourcing in opdracht van derden en het printen en of elektronisch verwerken en publiceren van transactionele documenten (facturen, rekeninguitreksels, afschriften, enz.) voor sociale secretariaten, middelgrote banken, ziekenhuizen, enz..Concurrent Multirota werd in 1995 overgenomen en herdoopt in Multirotamail. Door een strategische beslissing in 2010, werden de bestaande activiteiten in de productievestigingen in Turnhout en Leuven geconcentreerd. In Bornem werd voor het bedrukken van flexibele verpakkingen geïnvesteerd. Die diversificatie wordt nu opgegeven. Alex Joos: "We waren er technisch goed voor uitgerust, maar het beslissingsproces van klanten voor nieuwe drukopdrachten verliep langzaam. We zijn een 100 % familiebedrijf dat veel investeert met eigen middelen en namen de beslissing de risico's te mijden en ons te concentreren op onze kernactiviteiten."Group Joos, dat eveneens een verkoopkantoor heeft in Nederland en Frankrijk, kent een stijgende omzet bij een dalend volume bedrukt papier. De groei komt voornamelijk uit diensten.