Dat wordt meegedeeld in een persbericht van 9 juli. Waldo Van de Velde is sinds eind 2011 werkzaam bij Febelgra als economisch adviseur, jurist en verantwoordelijke voor de Public Affairs. Hij zal deze taken voorlopig combineren met deze van directeur-generaal. Waldo van de Velde werd geboren in 1973, woont in Grembergen nabij Dendermonde en is Master in de Rechten en Master in de Communicatiewetenschappen.

Geert Heylen trad op 1 juli 2011 in dienst van Febelgra. Heylen was de opvolger van Jan De Brabanter van wie in januari van dat jaar afscheid werd genomen. Een gedeelte van de taken werd in die tussentijd op ad interim basis verzekerd door Jos Rossie, de vroegere secretaris-generaal.

Waldo Van de Velde krijgt de opdracht mee om samen met zijn team de federatie uit te bouwen tot een performante organisatie met een dienstverlening, zoals die van een moderne beroepsorganisatie mag verwacht worden. Gevraagd om een reactie, zegt Waldo Van de Velde dat de leden grote inspraak zullen hebben in de toekomstige invulling van het takenpakket van de federatie. "Het zal noodzakelijk zijn om de belangen van ieder lid, zowel klein als groot, aan bod te laten komen en ervoor te zorgen dat iedereen een volwaardige dienstverlening krijgt aangeboden. De federatie zal daarbij alle zeilen moeten bijzetten, maar dat moeten bedrijven ook iedere dag."

De financiering van de federatie staat al langer onder druk omdat die is gebaseerd op het aantal werknemers bij de leden. Febelgra gaat daarom zijn leden consulteren over het pakket van kerntaken dat ze van een moderne federatie in 2014 verwachten. Het is niet uitgesloten dat in de toekomst bepaalde taken zullen worden uitbesteed of daarvoor met andere partijen zal worden samengewerkt. Van de Velde denkt ook aan een verruiming van de doelgroepen naar bijvoorbeeld de volledige communicatiebranche.

Waldo Van de Velde heeft de ontwerptekst van een strategische nota voor 2014 - 2015 klaar. Die werd voor evaluatie aan de medewerkers van Febelgra uitgedeeld. "Het is geen project van de directeur-generaal alleen, maar van het volledige Febelgra-team. Het resultaat zal later aan de raad van bestuur worden voorgelegd. We moeten vooruit en zullen concrete voorstellen formuleren. We mogen geen tijd verliezen."

Dat wordt meegedeeld in een persbericht van 9 juli. Waldo Van de Velde is sinds eind 2011 werkzaam bij Febelgra als economisch adviseur, jurist en verantwoordelijke voor de Public Affairs. Hij zal deze taken voorlopig combineren met deze van directeur-generaal. Waldo van de Velde werd geboren in 1973, woont in Grembergen nabij Dendermonde en is Master in de Rechten en Master in de Communicatiewetenschappen. Geert Heylen trad op 1 juli 2011 in dienst van Febelgra. Heylen was de opvolger van Jan De Brabanter van wie in januari van dat jaar afscheid werd genomen. Een gedeelte van de taken werd in die tussentijd op ad interim basis verzekerd door Jos Rossie, de vroegere secretaris-generaal.Waldo Van de Velde krijgt de opdracht mee om samen met zijn team de federatie uit te bouwen tot een performante organisatie met een dienstverlening, zoals die van een moderne beroepsorganisatie mag verwacht worden. Gevraagd om een reactie, zegt Waldo Van de Velde dat de leden grote inspraak zullen hebben in de toekomstige invulling van het takenpakket van de federatie. "Het zal noodzakelijk zijn om de belangen van ieder lid, zowel klein als groot, aan bod te laten komen en ervoor te zorgen dat iedereen een volwaardige dienstverlening krijgt aangeboden. De federatie zal daarbij alle zeilen moeten bijzetten, maar dat moeten bedrijven ook iedere dag."De financiering van de federatie staat al langer onder druk omdat die is gebaseerd op het aantal werknemers bij de leden. Febelgra gaat daarom zijn leden consulteren over het pakket van kerntaken dat ze van een moderne federatie in 2014 verwachten. Het is niet uitgesloten dat in de toekomst bepaalde taken zullen worden uitbesteed of daarvoor met andere partijen zal worden samengewerkt. Van de Velde denkt ook aan een verruiming van de doelgroepen naar bijvoorbeeld de volledige communicatiebranche.Waldo Van de Velde heeft de ontwerptekst van een strategische nota voor 2014 - 2015 klaar. Die werd voor evaluatie aan de medewerkers van Febelgra uitgedeeld. "Het is geen project van de directeur-generaal alleen, maar van het volledige Febelgra-team. Het resultaat zal later aan de raad van bestuur worden voorgelegd. We moeten vooruit en zullen concrete voorstellen formuleren. We mogen geen tijd verliezen."