PaperlinX herstructureert in Nederland

24/10/11 om 00:00 - Bijgewerkt op 23/10/11 om 23:59

Bron: Grafisch Nieuws

PaperlinX Benelux kondigde vorige week een herstructurering van zijn activiteiten in Nederland aan. Daarbij zouden tegen half 2013 ongeveer 100 van de 715 arbeidsplaatsen verdwijnen.

De drie Nederlandse dochterondernemingen van de groep PaperlinX - de groothandels Bührmann Ubbens en Proost & Brandt en de enveloppenfabrikant Velpa - worden in één juridische entiteit ondergebracht. De drie handelsmerken blijven echter behouden.

In de nieuwe structuur worden de activiteiten rond vier divisies georganiseerd: Commercial Print; Sign & Display; Packaging & Office; en Enveloppes. Op termijn worden die activiteiten over vijf vestigingen verspreid, terwijl de administratieve diensten gecentraliseerd worden.

De reorganisatie in Nederland heeft geen impact op de tewerkstelling in de Belgische dochterondernemingen van PaperlinX. "Het traject waarmee nu wordt gestart, is gericht op Nederland. In België is de positie van PaperlinX anders dan in Nederland en zal een programma gericht op groei aan de orde zijn," preciseert Boris Kasteel, Managing Director van PaperlinX Benelux.