Met de acquisitie van XL Graphics haalt Papyrus heel wat kennis op het vlak van hardware en software in huis. Het bedrijf van David Goris is naast verdeler van media en inkten onder andere ook distributeur van grootformaatprinters. Papyrus was met zijn print & sign afdeling tot nu toe enkel actief als leverancier van media. Ook de kennis van specifieke software en de expertise voor het aanmaken van ICC-profielen wordt door XL Graphics meegebracht.

De overname is het gevolg van de concentratiebewegingen in de grafische en printsign-markt. Daarin laten de grafische papierdistributeurs zich niet onbetuigd in hun streven naar diversificatie van het productenaanbod, de valorisering van hun logistieke competenties en de zoektocht naar betere marges. In de printsign-markt is de concentratiegolf het antwoord op de vraag van productiebedrijven naar one-stop-shop aanbieders van producten, machines en diensten.

XL Graphics en Papyrus zullen samen 14 mensen in hun printsign-afdeling tewerkstellen. Showroom, democentrum en technische trainingen worden ondergebracht in het nieuwe gebouw van 1500 m² van XL Graphics ("a division of Papyrus") in het Industriepark Mechelen Noord.

Wim Agsteribbe, Managing Director Papyrus Benelux: "We leveren voortaan naast media, alles rond LFP. We zullen de integratie van beider printsign-activiteiten snel laten verlopen. De eerste gezamenlijke opendeurdagen zijn alvast gepland op 11 en 12 oktober tijdens de officiële opening van het nieuwe gebouw in Mechelen."

Met de acquisitie van XL Graphics haalt Papyrus heel wat kennis op het vlak van hardware en software in huis. Het bedrijf van David Goris is naast verdeler van media en inkten onder andere ook distributeur van grootformaatprinters. Papyrus was met zijn print & sign afdeling tot nu toe enkel actief als leverancier van media. Ook de kennis van specifieke software en de expertise voor het aanmaken van ICC-profielen wordt door XL Graphics meegebracht.De overname is het gevolg van de concentratiebewegingen in de grafische en printsign-markt. Daarin laten de grafische papierdistributeurs zich niet onbetuigd in hun streven naar diversificatie van het productenaanbod, de valorisering van hun logistieke competenties en de zoektocht naar betere marges. In de printsign-markt is de concentratiegolf het antwoord op de vraag van productiebedrijven naar one-stop-shop aanbieders van producten, machines en diensten.XL Graphics en Papyrus zullen samen 14 mensen in hun printsign-afdeling tewerkstellen. Showroom, democentrum en technische trainingen worden ondergebracht in het nieuwe gebouw van 1500 m² van XL Graphics ("a division of Papyrus") in het Industriepark Mechelen Noord. Wim Agsteribbe, Managing Director Papyrus Benelux: "We leveren voortaan naast media, alles rond LFP. We zullen de integratie van beider printsign-activiteiten snel laten verlopen. De eerste gezamenlijke opendeurdagen zijn alvast gepland op 11 en 12 oktober tijdens de officiële opening van het nieuwe gebouw in Mechelen."