De activiteiten van de twee eenheden worden bij de nv Proxess ondergebracht, terwijl de aandeelhouder van de bvba Maes Printing een deel van het kapitaal van Proxess verwerft.

De fusie moet voor eind 2011 rond zijn. De nieuwe onderneming krijgt haar zetel in de huidige gebouwen van Proxess in Zaventem. Die zijn ruim genoeg en maken zelfs een uitbreiding mogelijk. De verhuizing van Maes Printing, dat zijn vestiging in Jette verlaat, is gepland voor november.

Proxess-Maes houdt al het personeel van de twee bedrijven in dienst, namelijk 35 man. Het machinepark telt vier digitale kleurenprintsystemen (twee exemplaren van de Kodak Nexpress, een Xerox iGen3 en een iGen4) en ook monochrome systemen (een rollenprinter Xerox DP495 en zes vellenprinters Nuvera). Met een jaarlijkse productiecapaciteit van meer dan 200 miljoen pagina's en web2print-oplossingen wordt het nieuwe bedrijf de grootste speler op de Belgische markt voor digitale druk. De dagelijkse leiding van Proxess-Maes komt in handen van Peter Vanhove en Emmanuel Galot, de twee algemene directeurs van de voormalige eenheden.

"Die fusie is niet het resultaat van een defensieve strategie," vertelde Peter Vanhove ons. "Het is een kans die zich aandiende als gevolg van een wijziging in het aandeelhouderschap van Maes Printing. Daardoor konden we twee groeibedrijven samenvoegen, die alle twee projecten hadden die een uitbreiding van het respectieve machinepark nodig maakten. Dat is ook de reden waarom we al het personeel behouden: we zullen iedereen nodig hebben."

De activiteiten van de twee eenheden worden bij de nv Proxess ondergebracht, terwijl de aandeelhouder van de bvba Maes Printing een deel van het kapitaal van Proxess verwerft.De fusie moet voor eind 2011 rond zijn. De nieuwe onderneming krijgt haar zetel in de huidige gebouwen van Proxess in Zaventem. Die zijn ruim genoeg en maken zelfs een uitbreiding mogelijk. De verhuizing van Maes Printing, dat zijn vestiging in Jette verlaat, is gepland voor november. Proxess-Maes houdt al het personeel van de twee bedrijven in dienst, namelijk 35 man. Het machinepark telt vier digitale kleurenprintsystemen (twee exemplaren van de Kodak Nexpress, een Xerox iGen3 en een iGen4) en ook monochrome systemen (een rollenprinter Xerox DP495 en zes vellenprinters Nuvera). Met een jaarlijkse productiecapaciteit van meer dan 200 miljoen pagina's en web2print-oplossingen wordt het nieuwe bedrijf de grootste speler op de Belgische markt voor digitale druk. De dagelijkse leiding van Proxess-Maes komt in handen van Peter Vanhove en Emmanuel Galot, de twee algemene directeurs van de voormalige eenheden. "Die fusie is niet het resultaat van een defensieve strategie," vertelde Peter Vanhove ons. "Het is een kans die zich aandiende als gevolg van een wijziging in het aandeelhouderschap van Maes Printing. Daardoor konden we twee groeibedrijven samenvoegen, die alle twee projecten hadden die een uitbreiding van het respectieve machinepark nodig maakten. Dat is ook de reden waarom we al het personeel behouden: we zullen iedereen nodig hebben."