Het aantal medewerkers wordt van 609 naar 270 teruggebracht. Het sociaal plan hiervoor werd op 20 november ondertekend.

Van de jaarlijkse totale capaciteit van 300.000 ton, blijft alleen de productie van de papiermachine 5 over met een capaciteit van circa 140.000 ton papier per jaar.

Scheufelen concentreerde zich op de productie van houtvrij mc en premium gestreken papiersoorten. Door de invloed van de digitale media daalt het papierverbruik en is er zware concurrentie tussen de papierfabrikanten ontstaan. Het is de reden waarom Scheufelen besloot de papiermachine PM6 stil te leggen.

In de toekomst zal Scheufelen zich vooral richten op premium papiersoorten. Daarnaast heeft het bedrijf ook nog gestreken verpakkingskarton in zijn programma.

Scheufelen behoort tot de Paper Excellence Group. Vorig jaar realiseerde het bedrijf uit het Duitse Lenningen een omzet van 195.000.000 euro bij een productie van 277.000 ton papier.

Het aantal medewerkers wordt van 609 naar 270 teruggebracht. Het sociaal plan hiervoor werd op 20 november ondertekend.Van de jaarlijkse totale capaciteit van 300.000 ton, blijft alleen de productie van de papiermachine 5 over met een capaciteit van circa 140.000 ton papier per jaar.Scheufelen concentreerde zich op de productie van houtvrij mc en premium gestreken papiersoorten. Door de invloed van de digitale media daalt het papierverbruik en is er zware concurrentie tussen de papierfabrikanten ontstaan. Het is de reden waarom Scheufelen besloot de papiermachine PM6 stil te leggen. In de toekomst zal Scheufelen zich vooral richten op premium papiersoorten. Daarnaast heeft het bedrijf ook nog gestreken verpakkingskarton in zijn programma. Scheufelen behoort tot de Paper Excellence Group. Vorig jaar realiseerde het bedrijf uit het Duitse Lenningen een omzet van 195.000.000 euro bij een productie van 277.000 ton papier.