WITI is een Amerikaanse instelling die de toegang van vrouwen tot technologische carrières promoot. Vandebroek maakt deel uit van de vijf laureaten die dit jaar werden aangeduid om aan dat 'pantheon' te worden toegevoegd. De Hall of Fame bestaat al sinds 1996 en omvat nu al een vijftigtal vrouwelijke onderzoekers, ontwikkelaars en oprichters of managers van technologiebedrijven.

Vandebroek, die geboren is in Leuven, is ingenieur van opleiding (K.U.Leuven) en haalde ook een doctoraat aan de universiteit van Cornell. Op haar 25ste ging ze al in de VS wonen. Bij Xerox doorliep ze verschillende functies alvorens in 2006 cto en president van de Xerox Innovation Group te worden. In die positie heeft ze de leiding over de onderzoekscentra van Xerox in Europa, Azië en Noord-Amerika, de onderzoekscentra in Palo Alto (het fameuze PARC) incluis.

WITI is een Amerikaanse instelling die de toegang van vrouwen tot technologische carrières promoot. Vandebroek maakt deel uit van de vijf laureaten die dit jaar werden aangeduid om aan dat 'pantheon' te worden toegevoegd. De Hall of Fame bestaat al sinds 1996 en omvat nu al een vijftigtal vrouwelijke onderzoekers, ontwikkelaars en oprichters of managers van technologiebedrijven.Vandebroek, die geboren is in Leuven, is ingenieur van opleiding (K.U.Leuven) en haalde ook een doctoraat aan de universiteit van Cornell. Op haar 25ste ging ze al in de VS wonen. Bij Xerox doorliep ze verschillende functies alvorens in 2006 cto en president van de Xerox Innovation Group te worden. In die positie heeft ze de leiding over de onderzoekscentra van Xerox in Europa, Azië en Noord-Amerika, de onderzoekscentra in Palo Alto (het fameuze PARC) incluis.