De Duitse financiële krant Handelsblatt stak het vuur aan de lont: wegens de huidige economische crisis en de achteruitgang van de grafische sector zouden de aandeelhouders van manroland (de bankgroep Allianz en de vrachtwagenbouwer MAN) zich uit het bedrijf willen terugtrekken. Ze zouden al een tijdje op zoek zijn naar een overnemer en zouden die ook gevonden hebben in een grote Europese machinebouwer van buiten de grafische sector - verdere preciseringen ontbreken. Dow Jones en het persagentschap Reuters maakten gewag van dezelfde geruchten. De kandidaat-overnemer zou nog onderhandelen over de financiering van de overname of over steun voor de operatie door de huidige aandeelhouders (in de vorm van een minderheidsaandeel).

"Iedereen weet dat de grafische sector sinds enkele jaren een woelige periode meemaakt," reageert Werner Moriaux, algemeen directeur van manroland Benelux. "Ook de toekomst belooft nog moeilijk te worden. Daarom heeft manroland besloten proactief gesprekken aan te gaan met de aandeelhouders en banken met het oog op een grondige herstructurering van de onderneming. (...) Dat initiatief werd zowel door de aandeelhouders als de banken positief onthaald. Dat plan wordt nu verder uitgewerkt, waarna het op gepaste wijze uitgevoerd zal worden. Dat is de enige manier om te garanderen dat manroland in de toekomst de partner bij uitstek blijft voor zijn klanten, leveranciers en personeel."

Manroland heeft over het eerste semester goede resultaten bekend gemaakt. De omzet steeg met 13% terwijl het exploitatieverlies tot 25 miljoen € beperkt werd, dat is de helft minder dan half 2010. Toch zou de economische vertraging die sinds de zomer vastgesteld wordt, op het orderboekje wegen zodat de perspectieven neerwaarts aangepast werden.

De Duitse financiële krant Handelsblatt stak het vuur aan de lont: wegens de huidige economische crisis en de achteruitgang van de grafische sector zouden de aandeelhouders van manroland (de bankgroep Allianz en de vrachtwagenbouwer MAN) zich uit het bedrijf willen terugtrekken. Ze zouden al een tijdje op zoek zijn naar een overnemer en zouden die ook gevonden hebben in een grote Europese machinebouwer van buiten de grafische sector - verdere preciseringen ontbreken. Dow Jones en het persagentschap Reuters maakten gewag van dezelfde geruchten. De kandidaat-overnemer zou nog onderhandelen over de financiering van de overname of over steun voor de operatie door de huidige aandeelhouders (in de vorm van een minderheidsaandeel). "Iedereen weet dat de grafische sector sinds enkele jaren een woelige periode meemaakt," reageert Werner Moriaux, algemeen directeur van manroland Benelux. "Ook de toekomst belooft nog moeilijk te worden. Daarom heeft manroland besloten proactief gesprekken aan te gaan met de aandeelhouders en banken met het oog op een grondige herstructurering van de onderneming. (...) Dat initiatief werd zowel door de aandeelhouders als de banken positief onthaald. Dat plan wordt nu verder uitgewerkt, waarna het op gepaste wijze uitgevoerd zal worden. Dat is de enige manier om te garanderen dat manroland in de toekomst de partner bij uitstek blijft voor zijn klanten, leveranciers en personeel."Manroland heeft over het eerste semester goede resultaten bekend gemaakt. De omzet steeg met 13% terwijl het exploitatieverlies tot 25 miljoen € beperkt werd, dat is de helft minder dan half 2010. Toch zou de economische vertraging die sinds de zomer vastgesteld wordt, op het orderboekje wegen zodat de perspectieven neerwaarts aangepast werden.