Zowel de stoel als het boek speelt een belangrijke rol bij menselijke contacten, of, zoals men dat bij de Boghossian Stichting graag zegt, in de dialoog tussen mensen. De stichting wil de bezoeker doen nadenken over de symbolische lading van deze objecten. Maar kun je eigenlijk wel boeken tentoonstellen die de bezoeker niet kan lezen, of stoelen waarop hij niet even kan gaan zitten?

De in de Villa Empain tentoongestelde objecten-kunstwerken zijn nu eens ernstig en ontroerend, dan weer grappig en verrassend. Samen vormen ze een ongemeen boeiend geheel. Tussen twee stoelen heb je altijd een boek, een link en de verwondering. De meeste voorwerpen die op deze tentoonstelling te zien zijn komen uit een Belgische privécollectie.

De tentoonstelling kan elke dag worden bezocht van 10 tot 18.30 uur, behalve op maandag. Rondleidingen in het Nederlands, Frans of Engels voor groepen van maximum 15 personen.

Villa Empain,Franklin Rooseveltlaan 67, 1050 Brussel

Zowel de stoel als het boek speelt een belangrijke rol bij menselijke contacten, of, zoals men dat bij de Boghossian Stichting graag zegt, in de dialoog tussen mensen. De stichting wil de bezoeker doen nadenken over de symbolische lading van deze objecten. Maar kun je eigenlijk wel boeken tentoonstellen die de bezoeker niet kan lezen, of stoelen waarop hij niet even kan gaan zitten? De in de Villa Empain tentoongestelde objecten-kunstwerken zijn nu eens ernstig en ontroerend, dan weer grappig en verrassend. Samen vormen ze een ongemeen boeiend geheel. Tussen twee stoelen heb je altijd een boek, een link en de verwondering. De meeste voorwerpen die op deze tentoonstelling te zien zijn komen uit een Belgische privécollectie.De tentoonstelling kan elke dag worden bezocht van 10 tot 18.30 uur, behalve op maandag. Rondleidingen in het Nederlands, Frans of Engels voor groepen van maximum 15 personen. Villa Empain,Franklin Rooseveltlaan 67, 1050 Brussel