Na de sterke covid-jaren, waar de vraag naar golfkarton hoog was, daalden de volumes in 2023 met 4 procent. "In lijn met bredere markttrends", duidt VPK. "In combinatie met lagere energieprijzen, resulteerde dit in een daling van de papierprijzen, terwijl de inflatiekosten stegen."

Normandië

De jaaromzet van de familiale groep bedroeg 1,8 miljard euro, een daling van 15 procent. Het bedrijf wijst naar de lagere consumentenbestedingen en prijsdalingen van containerboard ter verklaring. De operationele cashflow (ebitda) bedroeg 265 miljoen euro.

VPK Group investeerde in 2023 in totaal 122 miljoen euro, onder andere in duurzaamheidsinitiatieven, de voltooiing van de omschakeling van de papierfabriek in Normandië en de opstart van het fanfold golfkartonsegment. Ook dit jaar wordt zo'n 125 miljoen geïnvesteerd, zegt Pierre Macharis, de CEO van VPK, in de zakenkrant De Tijd.

Na de sterke covid-jaren, waar de vraag naar golfkarton hoog was, daalden de volumes in 2023 met 4 procent. "In lijn met bredere markttrends", duidt VPK. "In combinatie met lagere energieprijzen, resulteerde dit in een daling van de papierprijzen, terwijl de inflatiekosten stegen."De jaaromzet van de familiale groep bedroeg 1,8 miljard euro, een daling van 15 procent. Het bedrijf wijst naar de lagere consumentenbestedingen en prijsdalingen van containerboard ter verklaring. De operationele cashflow (ebitda) bedroeg 265 miljoen euro.VPK Group investeerde in 2023 in totaal 122 miljoen euro, onder andere in duurzaamheidsinitiatieven, de voltooiing van de omschakeling van de papierfabriek in Normandië en de opstart van het fanfold golfkartonsegment. Ook dit jaar wordt zo'n 125 miljoen geïnvesteerd, zegt Pierre Macharis, de CEO van VPK, in de zakenkrant De Tijd.