Werkt Heidelberg aan een eigen pers met vloeibare toner?

02/07/12 om 00:00 - Bijgewerkt op 01/07/12 om 23:59

Bron: Grafisch Nieuws

Volgens onze Britse collega Print Business investeert Heidelberg in de ontwikkeling van een digitale pers met vloeibare toner, parallel met de producten die de persenbouwer ontwikkelt binnen de allianties die hij met Ricoh en Landa Corporation gesloten heeft.

Werkt Heidelberg aan een eigen pers met vloeibare toner?

De informatie is niet tijdens drupa uitgelekt, waar er overigens ook geen prototype te zien was, maar kwam wel een week geleden tijdens de voorstelling van de jaarresultaten naar boven. Heidelberg zou de toekomstige machine bestemmen voor commerciële toepassingen op kleine of gepersonaliseerde oplagen, en voor verpakkingstoepassingen. Ze zou een plaats innemen tussen het gamma Linoprint C (met de printers van Ricoh die onder het merk Heidelberg verkocht worden) en de toekomstige digitale persen uit de overeenkomst met Landa.

Als het gerucht bevestigd wordt, wordt de belangstelling voor de technologie van de vloeibare toner - tot nu toe het speelgebied van HP Indigo - nog groter. Tijdens drupa hadden Xeikon, Miyakoshi en Océ/Canon al ontwikkelingen in die richting aangekondigd.

Lees meer over: