De informatie is niet tijdens drupa uitgelekt, waar er overigens ook geen prototype te zien was, maar kwam wel een week geleden tijdens de voorstelling van de jaarresultaten naar boven. Heidelberg zou de toekomstige machine bestemmen voor commerciële toepassingen op kleine of gepersonaliseerde oplagen, en voor verpakkingstoepassingen. Ze zou een plaats innemen tussen het gamma Linoprint C (met de printers van Ricoh die onder het merk Heidelberg verkocht worden) en de toekomstige digitale persen uit de overeenkomst met Landa.

Als het gerucht bevestigd wordt, wordt de belangstelling voor de technologie van de vloeibare toner - tot nu toe het speelgebied van HP Indigo - nog groter. Tijdens drupa hadden Xeikon, Miyakoshi en Océ/Canon al ontwikkelingen in die richting aangekondigd.

De informatie is niet tijdens drupa uitgelekt, waar er overigens ook geen prototype te zien was, maar kwam wel een week geleden tijdens de voorstelling van de jaarresultaten naar boven. Heidelberg zou de toekomstige machine bestemmen voor commerciële toepassingen op kleine of gepersonaliseerde oplagen, en voor verpakkingstoepassingen. Ze zou een plaats innemen tussen het gamma Linoprint C (met de printers van Ricoh die onder het merk Heidelberg verkocht worden) en de toekomstige digitale persen uit de overeenkomst met Landa. Als het gerucht bevestigd wordt, wordt de belangstelling voor de technologie van de vloeibare toner - tot nu toe het speelgebied van HP Indigo - nog groter. Tijdens drupa hadden Xeikon, Miyakoshi en Océ/Canon al ontwikkelingen in die richting aangekondigd.