De technologie van Xaar is de kern van vier direct to bottle demonstraties. Ian Dinwoodie, directeur van Xaar, gelooft niet dat deze werkwijze nu al een bedreiging kan vormen voor de digitale labeldruk, waar het als fabrikant van printkoppen aanwezig is in machines van Stork, Durst, Efi en FFEI. Op de Drinktec komt één van de direct to bottle oplossingen van fabrikant Innoprint. Het systeem zal 36.000 PET-flessen per uur kunnen bedrukken.

"Direct to shape heeft nog een paar jaar van ontwikkeling voor de boeg. Inkjet voor labelprinten, zette vier geleden op Labelexpo zijn eerste schuchtere stappen op de markt en heeft ook zijn tijd nodig gehad om aanvaard te worden, " voegt Dinwoodie eraan toe.

De idee om rechtstreeks op producten in bijvoorbeeld verpakkingslijnen te printen, is niet nieuw. Het was een van de basisideeën achter de single-pass ontwikkeling van dotrix (Agfa). Agfa trok in de eerste jaarhelft van vorig jaar de stekker uit dotrix, onder andere omdat het project te veel R&D-geld opslorpte.

De technologie van Xaar is de kern van vier direct to bottle demonstraties. Ian Dinwoodie, directeur van Xaar, gelooft niet dat deze werkwijze nu al een bedreiging kan vormen voor de digitale labeldruk, waar het als fabrikant van printkoppen aanwezig is in machines van Stork, Durst, Efi en FFEI. Op de Drinktec komt één van de direct to bottle oplossingen van fabrikant Innoprint. Het systeem zal 36.000 PET-flessen per uur kunnen bedrukken. "Direct to shape heeft nog een paar jaar van ontwikkeling voor de boeg. Inkjet voor labelprinten, zette vier geleden op Labelexpo zijn eerste schuchtere stappen op de markt en heeft ook zijn tijd nodig gehad om aanvaard te worden, " voegt Dinwoodie eraan toe.De idee om rechtstreeks op producten in bijvoorbeeld verpakkingslijnen te printen, is niet nieuw. Het was een van de basisideeën achter de single-pass ontwikkeling van dotrix (Agfa). Agfa trok in de eerste jaarhelft van vorig jaar de stekker uit dotrix, onder andere omdat het project te veel R&D-geld opslorpte.