De technologie in kwestie, die Quantum gedoopt werd, komt voort uit een overname die twee jaar geleden in alle discretie uitgevoerd werd. Uit de weinige informatie die Xeikon vrijgeeft, begrijpen we dat het om een droge tonertechnologie met grote snelheid gaat. Een technologie die het beste compromis zou vormen tussen de kwaliteit van het elektrofotografische procedé en de snelheid van de inkjet. Voor drupa zullen er verder geen mededelingen over het onderwerp meer worden gedaan.

Xeikon bevestigde daarnaast wel dat het met ThermoFlexX - een merk dat in januari laatstleden van Kodak overgenomen is - de flexomarkt gaat bewerken. Onder dat merk zal Xeikon een reeks van CTP-systemen voor de offset- en flexodruk voorstellen, die op hun beurt afkomstig zijn van een andere recente overname, die van het Duitse bedrijf FlexoLaser. De productie van die systemen wordt op het ogenblik naar België overgebracht. Voor de verpakkingsmarkt kondigt Xeikon de Folding Carton Suite aan, die opgebouwd is rond de rotatiepersen Xeikon 3000 - die worden door de fronteenheid X-800 aangestuurd en kunnen dragers tot 350 g/m² bedrukken.

Voor de markt van de documentendruk brengt Xeikon een nieuwe serie digitale rotatiepersen uit, de Xeikon 8000 die de bestaande series 5000/6000 moet vervangen. De Xeikon 8000 zal een snelheid van 160 tot 260 A4-kleurenpagina's per minuut hebben, tegen 130 à 160 ppm voor de huidige series.

basysPrint, de dochteronderneming van Xeikon, zal op zijn beurt een nieuwe reeks van de UV-Setter voorstellen waarmee UV-offsetplaten direct belicht kunnen worden.

De technologie in kwestie, die Quantum gedoopt werd, komt voort uit een overname die twee jaar geleden in alle discretie uitgevoerd werd. Uit de weinige informatie die Xeikon vrijgeeft, begrijpen we dat het om een droge tonertechnologie met grote snelheid gaat. Een technologie die het beste compromis zou vormen tussen de kwaliteit van het elektrofotografische procedé en de snelheid van de inkjet. Voor drupa zullen er verder geen mededelingen over het onderwerp meer worden gedaan. Xeikon bevestigde daarnaast wel dat het met ThermoFlexX - een merk dat in januari laatstleden van Kodak overgenomen is - de flexomarkt gaat bewerken. Onder dat merk zal Xeikon een reeks van CTP-systemen voor de offset- en flexodruk voorstellen, die op hun beurt afkomstig zijn van een andere recente overname, die van het Duitse bedrijf FlexoLaser. De productie van die systemen wordt op het ogenblik naar België overgebracht. Voor de verpakkingsmarkt kondigt Xeikon de Folding Carton Suite aan, die opgebouwd is rond de rotatiepersen Xeikon 3000 - die worden door de fronteenheid X-800 aangestuurd en kunnen dragers tot 350 g/m² bedrukken. Voor de markt van de documentendruk brengt Xeikon een nieuwe serie digitale rotatiepersen uit, de Xeikon 8000 die de bestaande series 5000/6000 moet vervangen. De Xeikon 8000 zal een snelheid van 160 tot 260 A4-kleurenpagina's per minuut hebben, tegen 130 à 160 ppm voor de huidige series. basysPrint, de dochteronderneming van Xeikon, zal op zijn beurt een nieuwe reeks van de UV-Setter voorstellen waarmee UV-offsetplaten direct belicht kunnen worden.