Xeikon verwierf 18 maanden geleden de rechten op dit drukproces met vloeibare toner of "High Viscosity Toner' (HVT). Met het nieuwe printproces kan aan hogere snelheden maar aan dezelfde kwaliteit worden geproduceerd als met de huidige Xeikon-drukpersen. Xeikon komt over twee jaar met de nieuwe machines op de markt. Met een eerste prototype mikt men op een snelheid van 60 meter/minuut, maar die snelheid zou volgens CEO Wim Maes op zijn minst kunnen verdubbeld worden. In theorie zijn snelheden tot 300 m/min. mogelijk. De huidige snelste Xeikon-pers produceert aan 19,2 m per minuut. "De nieuwe printsystemen zouden ook op grotere breedtes van bijvoorbeeld 1 meter kunnen worden uitgebracht," merkte Wim Maes nog op.

Xeikon wil met zijn nieuwe technologie het kwaliteitsgat opvullen tussen de huidige tonersystemen en de snelle inkjetprintsystemen. Het gaat met andere woorden voor hoge kwaliteit (1200 dpi) bij hoge snelheden. Het ziet de markt van het DM- en transactioneel drukwerk als de eerste toepassingen voor zijn Trillium technologie. Met de nieuwe printsystemen zal ook op niet behandelde substraten kunnen worden gedrukt.

De nieuwe persen met de Trillium-technologie zullen gebruik maken van de single pass technologie die nu ook al door de fabrikant wordt toegepast. In tegenstelling tot zijn bestaande digitale persen, is nu gekozen voor een torenbouwconfiguratie voor de verschillende kleuren. De module die op drupa te zien is, is nog maar een prille aanzet van het nieuwe project.

Xeikon verwierf de eigendomsrechten van de belangrijkste patenten voor zowel de toner als de technologie. De Belgische fabrikant mag HVT gebruiken in printsystemen en de noodzakelijke verbruiksproducten ervoor produceren. De toner zal in de tonerfabriek van de fabrikant in Heultje worden gefabriceerd. Recente aankondigingen door andere bedrijven illustreren dat vloeibare toner een alternatief kan zijn voor inkjet en tilt electrofotografie naar een hoger niveau.

Xeikon verwierf 18 maanden geleden de rechten op dit drukproces met vloeibare toner of "High Viscosity Toner' (HVT). Met het nieuwe printproces kan aan hogere snelheden maar aan dezelfde kwaliteit worden geproduceerd als met de huidige Xeikon-drukpersen. Xeikon komt over twee jaar met de nieuwe machines op de markt. Met een eerste prototype mikt men op een snelheid van 60 meter/minuut, maar die snelheid zou volgens CEO Wim Maes op zijn minst kunnen verdubbeld worden. In theorie zijn snelheden tot 300 m/min. mogelijk. De huidige snelste Xeikon-pers produceert aan 19,2 m per minuut. "De nieuwe printsystemen zouden ook op grotere breedtes van bijvoorbeeld 1 meter kunnen worden uitgebracht," merkte Wim Maes nog op.Xeikon wil met zijn nieuwe technologie het kwaliteitsgat opvullen tussen de huidige tonersystemen en de snelle inkjetprintsystemen. Het gaat met andere woorden voor hoge kwaliteit (1200 dpi) bij hoge snelheden. Het ziet de markt van het DM- en transactioneel drukwerk als de eerste toepassingen voor zijn Trillium technologie. Met de nieuwe printsystemen zal ook op niet behandelde substraten kunnen worden gedrukt. De nieuwe persen met de Trillium-technologie zullen gebruik maken van de single pass technologie die nu ook al door de fabrikant wordt toegepast. In tegenstelling tot zijn bestaande digitale persen, is nu gekozen voor een torenbouwconfiguratie voor de verschillende kleuren. De module die op drupa te zien is, is nog maar een prille aanzet van het nieuwe project.Xeikon verwierf de eigendomsrechten van de belangrijkste patenten voor zowel de toner als de technologie. De Belgische fabrikant mag HVT gebruiken in printsystemen en de noodzakelijke verbruiksproducten ervoor produceren. De toner zal in de tonerfabriek van de fabrikant in Heultje worden gefabriceerd. Recente aankondigingen door andere bedrijven illustreren dat vloeibare toner een alternatief kan zijn voor inkjet en tilt electrofotografie naar een hoger niveau.