Zaakvoerder Cartim Print opgepakt

De zaakvoerder van Cartim Print werd tijdelijk opgepakt en weer vrijgelaten na verhoor in het kader van een actie van het ministerie van economische zaken met betrekking tot een actie ivm verkopen met verlies in de grafische sector.

Zaakvoerder Cartim Print opgepakt

© .

uit de hand gelopen situatie

Na een aantal klachten bij het ministerie van economische zaken van grafische bedrijfsleiders die het niet meer aankunnen, werd een actie op touw gezet, ondersteund door de federale politie en de belasting- administratie.

Dat er al jaren extreme toestanden spelen in de grafische sector was ook de inspectie van economische zaken opgevallen. Verkopen met verlies is al jaren schering en inslag in de grafische sector. In een actie gesteund door de politie om paal en perk te stellen aan de situatie werd er onder andere een inval gedaan bij Cartim Print.

De zaakvoerder, Ludo Goedertier werd meegenomen voor verhoor.

controle

Na controle van boekhouding en offertes moest Ludo Goedertier van Cartim Print onmiddellijk worden vrijgelaten. Men was voort gegaan op geruchten en dachten daardoor dat Cartim Print één van de bedrijven was die met verlies verkochten. Niets was minder waar, nog geen enkel jaar heeft Cartim Print verlies geleden, echter heeft Cartim Print de gewoonte toch de scherpe prijzen te kunnen combineren met winst, die het bedrijf met plezier deelt met z'n klanten.

zware vergissing

De inval bij Cartim Print steunde op roddels en indrukken van collega's die meestal de strategie van Cartim Print niet begrijpen. Het was de federale minister Chris Preekers zelf die zich persoonlijk bij Ludo Goedertier excuseerde voor de onverhoedse aanpak van de verschillende diensten.

Na het ontvangen van klachten mogen onze diensten enkel op cijfers afgaan alvorens in actie te komen aldus de minister.

De zaakvoerder van Cartim Print heeft na overleg besloten geen klacht neer te leggen tegen de betrokken diensten.

positief elan

Federaal minister Chris Preekers ziet, na overleg, in dat er iets moet gedaan worden aan de grafische bedrijven die de concurrentie vervalsen. Hij beloofde een strikte opvolging van de bedrijven die jaar na jaar verlies maken.

De minister verwees naar de positieve algemene economische toestand in het land en begreep dat dat voor de grafische sector gezien de digitalisatie maar gedeeltelijk het geval is.

hoe het kan

Spijts dit voorval vragen toch nog vele grafische bedrijven zich af hoe je een prijzenspeler kan zijn, en tegelijk kwaliteit kan afleveren en beloften kan nakomen.

Een geheim recept ?

Het grootste deel van het geheim zit hem in de structuurkosten en de verkoopkosten. Verkoopkosten heeft Cartim Print quasi niet (geen commerciële buitendienst) en naar administratie en directiestructuur houdt Cartim Print het simpel, wat al gauw een verschil in uur-kostprijs per machine van ettelijke 10 tallen euro's geeft. Euro's die sommige bedrijven vergeten meerekenen in hun uur-kostprijs,...

samenwerkingsverbanden

Al jaren is Cartim Print voor sommige spelers een doorn in het oog met betrekking tot de scherpe prijzenstrategie. Door de verkeerde inschatting van de openbare diensten kwam nog maar eens tot uiting dat Cartim Print voor de

Win-Win gaat.

Door het doorgedreven efficiënt produceren met een lage kostenstructuur kan zowel de klant, (een ander grafisch bedrijf) als Cartim Print mee profiteren van het voordeel. Momenteel is er in de grafische sector een consolidatie aan de gang door enkele gretige overnemers van bedrijven die er het liefst de brui zouden aan geven. Bij Cartim Print kunnen deze bedrijven hun eigenheid bewaren ipv overgenomen te worden. Dat is een grote troef waar al tientallen grafische bedrijven voor gingen. Al dan niet met behoud van een deel van de eigen productie. Kortom een win-win in vertrouwen ! Je eigenheid bewaren? mail naar info@cartim.be

------- dit is een fictief artikel ------

Lees meer over: