Volgens het contract levert Goss zes offsetrotatiepersen: twee exemplaren van de Sunday 5000 (96 pagina's), twee exemplaren van de Sunday 4000 (64 pagina's, dwarsrichting) en twee exemplaren van de M600 (16 pagina's). De investering van Polestar blijft overigens niet beperkt tot de aankoop van nieuwe rotatiepersen. Daarnaast plant het bedrijf nog bijkomende investeringen in de drukvoorbereiding (belichting van de platen) en de afwerking (binden).

96-paginapersen zijn de grootste offsetmachines op de markt (manroland web systems heeft ook een 96-paginaversie van de Lithoman) en de exemplaren van Polestar worden de eerste persen van dat type in Groot-Brittannië. Ze zullen parallel opgesteld worden, samen met drie vouweenheden: een vouweenheid in lijn bij elk van de twee persen en een gemeenschappelijke vouweenheid om katernen van 48 en 32 pagina's te combineren.

De zes persen worden in 2014 en 2015 geleverd. Wellicht worden ze niet in een nieuwe vestiging geïnstalleerd, zoals Polestar eerst overwogen had, maar in verschillende bestaande sites. Zodra de nieuwe rotatiepersen in gebruik genomen worden, zullen andere en oudere machines ontmanteld worden. De winst op het vlak van snelheid en automatisering betekent echter een capaciteitsgroei voor Polestar.

In december laatstleden had de Britse drukker al van zich doen spreken door twee sites van de groep Goodhead over te nemen. Een daarvan was een rotatiedrukkerij met 4 Lithomans (72 pagina's).

Volgens het contract levert Goss zes offsetrotatiepersen: twee exemplaren van de Sunday 5000 (96 pagina's), twee exemplaren van de Sunday 4000 (64 pagina's, dwarsrichting) en twee exemplaren van de M600 (16 pagina's). De investering van Polestar blijft overigens niet beperkt tot de aankoop van nieuwe rotatiepersen. Daarnaast plant het bedrijf nog bijkomende investeringen in de drukvoorbereiding (belichting van de platen) en de afwerking (binden). 96-paginapersen zijn de grootste offsetmachines op de markt (manroland web systems heeft ook een 96-paginaversie van de Lithoman) en de exemplaren van Polestar worden de eerste persen van dat type in Groot-Brittannië. Ze zullen parallel opgesteld worden, samen met drie vouweenheden: een vouweenheid in lijn bij elk van de twee persen en een gemeenschappelijke vouweenheid om katernen van 48 en 32 pagina's te combineren. De zes persen worden in 2014 en 2015 geleverd. Wellicht worden ze niet in een nieuwe vestiging geïnstalleerd, zoals Polestar eerst overwogen had, maar in verschillende bestaande sites. Zodra de nieuwe rotatiepersen in gebruik genomen worden, zullen andere en oudere machines ontmanteld worden. De winst op het vlak van snelheid en automatisering betekent echter een capaciteitsgroei voor Polestar. In december laatstleden had de Britse drukker al van zich doen spreken door twee sites van de groep Goodhead over te nemen. Een daarvan was een rotatiedrukkerij met 4 Lithomans (72 pagina's).