Grafisch Nieuws

Web weergave

Dertig jaar na het eerste Open Huis dat Hunkeler in 1993 organiseerde, is het nu vierdaagse Hunkeler Innovationdays-evenement (kortweg HID) uitgegroeid tot een internationaal begrip in de hoogvolume print-sector. Na tweemaal 'corona-uitstel' kwamen zowel de exposanten als de bezoekers eind februari weer als vanouds naar Luzern in Zwitserland voor de laatste stand van zaken.

EVENT

Lamineren wordt vaak gebruikt om drukwerk te veredelen, om de levensduur ervan te verlengen en om het tegen krassen en manipulatie te beschermen. Hoewel die afwerkingstechniek zijn waarde bewezen heeft, worden er vandaag toch vragen gesteld over de milieu-impact. Er bestaat echter een alternatief voor het lamineren: vernissen op waterbasis vormen een milieuvriendelijkere oplossing.

TECHNOLOGIE

De markt voor bedrukte verpakkingen groeit ook de komende vijf jaar gewoon door. Dat is niet alleen maar goed nieuws: ook de hoeveelheid verpakkingsafval dreigt daardoor onverminderd toe te nemen. Daarom komt er nieuwe Europese wetgeving. En ondertussen moet er op nieuwe trends worden ingespeeld, zoals de aanhoudende opmars van e-commerce, de vraag om meer duurzaamheid en de behoefte aan maatwerk. Er worden, kortom, nogal wat eisen gesteld aan verpakkingen. De Europese sectorfederatie Intergraf organiseerde in samenwerking met de flexofederatie FTA Europe begin maart een tweedaagse bijeenkomst om de toekomst in kaart te brengen.

VERPAKKINGEN

Het familiale kartonnagebedrijf DUCAJU investeerde in een gloednieuwe productieplant in het West-Vlaamse Meulebeke. De site biedt een zee van ruimte voor de equipes van BDMO en Hellyn Kartonnage en is klaar voor een stevig groeitraject.

KARTON

Voor de internationale vakbeurzen FESPA Global Print Expo, European Sign Expo en Personalisation Experience 2023 in München (van 23 tot 26 mei) zijn 500 exposanten ingeschreven. Daarmee laat de beursorganisatie de pandemie achter zich en is het weer 'business as usual'. Hier alvast een vooruitblik op wat u straks kan verwachten in München.

VISUELE COMMUNICATIE

Innovatiecentrum VIGC organiseerde vorige maand voor het eerst het #BOPE-event in Nederland. Zo'n 130 geïnteresseerden trokken naar Gorinchem om geïnformeerd te worden over de laatste trends op het vlak van online print. Grafisch Nieuws was present en brengt verslag uit.

ONLINE PRINT