Web weergave

ATC Groupe is een Franse, digitale grootformaat - drukkerij die successen boekt dankzij haar innovatie - strategie en investeringen. Het bedrijf, dat oorspronkelijk beletteringsopdrachten uitvoerde, onderscheidt zich vandaag op de signmarkt als een ontwerper van uitgesproken creatieve projecten in 3D.

INNOVATIE IN DE SIGNSECTOR

XL Reklame uit Mechelen blies vorig jaar 25 kaarsjes uit. De firma nam in september 2018 nog de kleinere sectorgenoot Ibice uit Lint over. XL Reklame zelf is met 19 medewerkers een stevig uit de kluiten gewassen print & signbedrijf.

ALLROUNDER IN AUTOBELETTERING, INDOOR EN OUTDOOR

Vivalyte is actief op het terrein tussen ledtechnologie en signage. De producent van ledoplossingen levert aan print- & signage-bedrijven, standenbouwers en specialisten in visuele communicatie.

DE VELE MOGELIJKHEDEN VAN LEDTECHNOLOGIE

Sinds april 2018 treedt Digital Dot op als de distributeur van Massivit 3D in de Benelux. En nu huisvest dat bedrijf ook het Europese demonstratiecentrum van de Israëlische constructeur die grootformaat 3D-printers voor de visuele communicatie bouwt. In 9 maanden heeft Digital Dot al drie exemplaren van de Massivit 1800 verkocht.

DE VISUELE COMMUNICATIE HERUITGEVONDEN DOOR DE 3D-DRUK

Helpen ...hoe zeker is dat? Het gaat toch eerder om technische dan over esthetische producties? Onterecht, want signmakers en bij uitbreiding grafimediabedrijven kunnen op RapidPro hun inspiratie met ideeën voeden en hun kennis verbreden in workshops en seminaries.

DE 9E RAPIDPRO-BEURS: 13-14 MAART 2019 IN VELDHOVEN

Blokkeer 14 tot en met 17 mei in uw agenda. Het is weer vier dagen Fespa-feest. Fespa is de hoogmis van het digitaal (grootformaat) printen. Het thema van de beurs is "An explosion of possibilities". Daarmee worden zowel de verschillende technieken als bestaande en nieuwe toepassingen bedoeld. En die nieuwe toepassingen bieden printproductiebedrijven wel degelijk perspectieven om groei te realiseren.

BEIERSE HOOFDSTAD MAAKT ZICH OP VOOR FESPA

In het najaar van 2018 plaatste de start-up iArrow zijn eerste digitale wegwijzers in de gemeente Middelkerke. Die moeten de communicatie tussen de stad en haar inwoners en toeristen verbeteren.

START-UP IARROW

Onder de leveranciers van huisdecoratie- en gebruikstextiel op de beurs Heimtextil, bevinden zich veel bedrijven die zelf drukken en printen. Een beperkt aantal printerfabrikanten was eveneens aanwezig om de mogelijkheden van digitaal textielprinten onder de aandacht te brengen.

FRANKFURT, 8-11 JANUARI 2019

Papyrus start op woensdag 8 mei in zijn showroom in Mechelen met een basisopleiding signmaker (reclamebeletteraar). De partner in het project is SBM. SBM is gespecialiseerd in bedrijfsopleidingen en gegroeid uit Syntra West.

OPLEIDINGEN