M en C

Web weergave

De in een nieuw jasje gestoken Sign & Print Expo (26 tot en met 28 maart) is de opvolger van de Grafische Vakbeurs & Vakbeurs Sign uit 2017. Het bezoekersaantal daalde weliswaar met éénderde tot 9.045 - er waren 1200 bezoekers uit België - maar dat valt deels te verklaren door de geringe aanwezigheid van de traditionele grafische sector. Het bezoekersaantal is fraai want het benadert heel dicht het aantal van Viscom 2019 in Düsseldorf dat afsloot met 9.647 bezoekers. Organisator Easyfairs programmeert nu al op 11 en 12 maart 2020 een Sign & Print Festival in de Evenementenhal in Gorinchem. Volgt nu een overzicht van wat op deze editie te beleven viel.

OP DE BEURSVLOER IN GORINCHEM

De circa 200 exposanten hebben met hun prachtige stands van de expo in de evenementenhal in Gorinchem een erg mooie en inspirerende editie gemaakt. Beursorganisator Easyfairs promootte in zijn reclame de expo met de slogan 'De toekomst van de grafimedia en visuele communicatie'. Maar het waren toch vooral de aanbieders van visuele communicatie (de print &sign-branche, het digitaal grootformaat) die in Gorinchem de meeste plaats opeisten, zoals al uit vorig verslag bleek. Er viel nog meer nieuws op te tekenen en moois te bewonderen. Een tweede verslag.

200 EXPOSANTEN, 1200 BELGISCHE BEZOEKERS

De organisatoren van Fespa tonen in een blog hun TOP 20 van beprinte t-shirts voor het jaar 2018. M&C dankt Fespa en auteur Rob Fletcher voor het ter beschikking stellen van het materiaal en publiceert een gedeelte van het artikel. U zal al snel merken dat er altijd wel een gelegenheid is om t-shirts te bedrukken en aan de man te brengen.

FESPA: 14 TOT 17 MEI IN MÜNCHEN

White Light uit Genk heeft een spiksplinternieuw bedrijfsgebouw met showroom en nieuwe grootformaat printers met bijhorende confectiemachines in gebruik genomen.

OP EEN STEENWORP VAN DE INSPIRERENDE LOCATIE VAN C-MINE

Marcel & Co is gevestigd in Drogenbos. De firma installeerde onlangs een nieuwe swissQprint vlakbedprinter. Die investering, de aparte naam van het digitaal print- en communicatiebedrijf en de aanwezigheid van een groot aantal klanten uit het luxesegment, zetten er ons toe aan een bezoek te brengen aan Marcel & Co.

NIEUWE INVESTERING IN VLAKBEDPRINTER VAN SWISSQPRINT

RapidPro 2019 vond in Veldhoven in Nederland plaats. Beursorganisator Mikrocentrum werkte nauw samen met Flam3D uit het Belgische Zwijnaarde om er een heus 3D-evenement voor de Benelux van te maken. Flam3D is het onafhankelijk platform voor alle belanghebbenden actief in 3D-printing en Additive Manufacturing in Vlaanderen en Nederland. Resultaat ondanks zeer slecht weer: 2200 Benelux-gasten (-15%). Die konden de laatste ontwikkelingen op het vlak van 3D-printen ontdekken op de stands van de 80 exposanten. Er werden ook 42 voordrachten gehouden. 'What's in for signage?'

OP DE BEURS IN VELDHOVEN