Verpakkings- en Labelmagazine

Web weergave

Empack Mechelen was woensdag namiddag 27 oktober het toneel voor de feestelijke uitreiking van de eerste Verpakking & Label Magazine Awards. In een goed gevulde seminarieruimte van Packaging Innovations waren de hoofdprijzen voor FrieslandCampina en Engilico. Solidus Solutions, Neopack en NDF werden gelauwerd als Trends Gazellen in Packaging.

GESLAAGDE EMPACK MET VERPAKKING en LABEL MAGAZINE AWARDS

Medische hulpmiddelen moeten sinds 26 mei van dit jaar een Unique Device Identifier (UDI) dragen. Deze EU-reglementering wil de traceerbaarheid van dergelijke oplossingen vergemakkelijken en namaak tegengaan. Het is een mooi initiatief, maar de impact op de fabrikanten is groot. GymnaUniphy, de derde grootste Europese fabrikant van hulpmiddelen voor fysiotherapie, legt uit waar het schoentje wringt.

DE UITDAGINGEN VOOR GYMNAUNIPHY MEDISCHE HULPMIDDELEN

Kunnen (gecoate) papieren verpakkingen een alternatief bieden voor plastic? België maakt opnieuw haar status van gidsland waar door een onderzoek te starten naar dit soort verpakkingen. Pack4Food - als matchmaker -, MPR&S en Sirris zijn de initiatiefnemers van het internationaal Repac2-project. Ondertussen zijn twee Poolse en twee Duitse instituten en organisaties aangesloten. Het onderzoek duurt twee jaar.

REPAC2: NIEUW ONDERZOEK 'MADE IN BELGIUM'

Primrose Laboratories heeft vorig jaar zomer een ALtech etiketteerlijn en een Linx 8900 inkjetcodeermachine in gebruik genomen. Dat levert de producent van plantaardige voedingssupplementen de helft aan tijdwinst op ten opzichte van de vorige werkwijze. Overbodig te zeggen dat Primrose dan ook erg tevreden is met de aanschaf.

ALTECH EN LINX 8900 UITKOMST VOOR PRIMROSE

Het Hilton hotel in hartje Antwerpen was het toneel van de feestelijke vierde uitreiking van de EFTA Benelux awards. Na de vorige digitale uitreiking in 2020 was het gala dit jaar extra feestelijk. Niet in het minst ook omdat die avond het 40-jarig bestaan van de belangenvereniging van de flexodrukkers in de Benelux werd gevierd.

UITREIKING EFTA BENELUX AWARDS TIJDENS 40-JARIG JUBILEUMGALA

Op Packcontact trad de Universiteit van Gent voor het eerst naar buiten met een nieuwe Master Sustainable Food Packaging. Het gaat om een 'master na een master'(Manama) die op voorwaarde van finale goedkeuring van start gaat in het academiejaar 2022 - 2023.

ONDER VOORBEHOUD VANAF ACADEMIEJAAR 2022 - 2023

Het werd dertig jaar geleden voor het eerst geïntroduceerd in de luchtvaartindustrie als oplossing om vliegtuigen te reinigen. Maar daarnaast is droogijsstralen inmiddels een vaste waarde in het reinigen van verpakkingsmachines. Het grote voordeel van deze methode is immers dat er relatief snel en zonder vocht gereinigd kan worden. En dat komt van pas in machines met knoppen, kabels en elektronica.

REINIGING VERPAKKINGSMACHINES

Fachpack in Nürnberg had van 28 tot en met 30 september de primeur van de eerste Europese verpakkingsbeurs die weer 'fysiek' ging. En de moed van de organisatoren werd beloond, want de 788 standhouders uit 33 landen mochten 24.000 enthousiaste bezoekers ontvangen. De stemming in Duitsland was opperbest, ondanks de strikte mondmaskerplicht.

24.000 BEZOEKERS VOOR 782 STANDHOUDERS

Omdat Codipack met thuisbasis in Olen volledig uit haar jasje is gegroeid, heeft de leverancier van codeer-, markeer- en etiketteersystemen het pand en de gronden 'van de buren' gekocht. Daarmee krijgt het nog eens 6.000 vierkante meter extra vloeroppervlak tot haar beschikking. In dit pand wordt onder meer een nieuw te bouwen hoogbouwmagazijn.

OP EMPACK IN GESPREK MET OPRICHTER WALTER IMBERECHTS