Remy-Roto investeert in een tweede rotatiepers van manroland web systems

01/02/16 om 08:20 - Bijgewerkt om 09:43

Eind 2015 plaatste de drukkerij Remy-Roto uit Beauraing, een onderdeel van de groep Rossel, bij manroland een bestelling voor een Lithoman van 72 pagina's. Volgens plan wordt de pers eind 2016 geleverd.

Remy-Roto investeert in een tweede rotatiepers van manroland web systems

In het raam van de heroriëntering van Remy-Roto komt een Lithoman van 72 pagina's van manroland web systems een oude rotatiepers (kranten en handelsdrukwerk) 2/1 Continent van Koenig & Bauer vervangen. Vanaf eind 2016 ondersteunt de nieuwe rotatiepers de productie op de site van Beauraing, waar sinds 2009 al een eerste Lithoman geïnstalleerd is. Vanaf 2017 drukken de twee exemplaren van de Lithoman tijdschriften, zoals Soirmag. Andere producten die op de persen gedrukt zullen worden, zijn reclamebrochures, kranten- en reclamebijlagen en folders.

Voor Pierre Walravens, algemeen directeur van Rossel Printing en Remy Roto, is de nieuwe Lithoman een investering in de toekomst: "De Lithoman biedt ons nieuwe extensie- en reservemogelijkheden voor de bestaande machine. Op het ogenblik ondergaat het marktsegment waar we voor werken, meer bepaald kranten en tijdschriften, sterke veranderingen. We reageren daarop door meer flexibiliteit en efficiëntie in de productie te introduceren. Daarom hebben we ook voor technologische nieuwigheden, een grotere snelheid en een volledige automatisering gekozen."