Meer dan ooit staat de grafische industrie voor grote veranderingen en enorme uitdagingen. Dit is dan ook hét moment om nieuwe wegen in te slaan. Dat vraagt om inspiratie en creativiteit, om innovatie en samenwerking. Het VIGC neemt daarin nu het voortouw en daagt iedereen in de sector uit voor een eerste hackathon binnen onze industrie: "Neem deel - en help zo de toekomst van onze industrie te heruitvinden."

De grafische industrie is en blijft een belangrijke sector waar wij als VIGC ondanks alle uitdagingen resoluut in blijven geloven en ons ook volop voor blijven inzetten! Investeringen en innovaties in technologie in combinatie met de juiste businessmodellen, zijn hierbij cruciaal en zullen de industrie zeker helpen om door de huidige crisis te komen. VIGC voegt zelf de daad bij het woord en kondigt daarom vandaag twee belangrijke investeringsbeslissingen aan.

VIGC (Vlaams Innovatiecentrum voor Grafische Communicatie) gevestigd in Turnhout, is als innovatiecentrum voor de grafische industrie actief in België en Nederland. De rol van VIGC is het informeren, het inspireren en het samenbrengen van productiebedrijven, fabrikanten en toeleveranciers uit de grafische sector en aanverwante sectoren rond technologische innovaties. Met een enthousiast team dat op basis van een echte start-up mentaliteit werkt, wordt er onderzoek naar technologie en processen gedaan en de impact hiervan op de markt in kaart gebracht. Via o.a. sectorevenementen en trainingen wordt deze kennis naar de doelgroep overgebracht. Bedrijven met specifieke vragen kunnen beroep doen op de consultancy dienstverlening. Om onze groeiambitie op vlak van consultancy en het huidige team van 5 ervaren professionals te versterken, zijn wij op zoek naar een ambitieuze en gedreven Business Development Manager

Igepa opende recentelijk terug haar showroom! Samen banen we ons intussen een weg in het 'nieuwe normaal'. Wij staan terug klaar om u met raad en daad bij te staan!Een voorproefje van ons assortiment digitale en afwerkingsapparatuur! Maak NU een virtuele wandeling door onze showroom.

Is jouw bedrijf er klaar voor om telewerken & digitaal samenwerken te blijven ondersteunen?Tijdens de coronacrisis moesten veel bedrijven onverwachts overschakelen naar telewerk. Ondertussen zijn de maatregelen al aanzienlijk versoepeld maar telewerk blijft in veel bedrijven de norm. Bovendien geven medewerkers steeds vaker aan dat ze graag een aantal dagen per week van thuis willen blijven werken.

Vanaf nu kunnen grafisch professionals collega's uitnodigen om samen te werken in de webapp van Print.com. Met de nieuwe multi-userfunctionaliteit kunnen gebruikers met een gedeeld account onder andere elkaars winkelwagen, bestellingen en contacten inzien. Hiermee wordt efficiënt samenwerken en elkaar inspireren minstens net zo belangrijk als snel kunnen bestellen.

De BiblioMark is een automatische snijplotter voor vellen op A3/SRA3 en A4/SRA4 formaat. Ideaal is de combinatie met een printer. De software draagt zorg voor de nodige tekens op uw afdrukken en middels de speciale eye-mark precision camera snijdt u met een nauwkeurigheid van minder dan 0,20 mm.

Gratis checklist bij de heropstart van uw offsetmachine: download.Na stilstand hebben uw persen extra aandacht nodig. Zo is het aan te bevelen om de rollen intensief te reinigen voordat u in productie gaat. Voor het opstarten van uw offsetmachine(s) hebben we een leaflet gemaakt.>> Download de leaflet "Preventieve acties bij lange machinestilstand"

De 4 P's in marketing, we kennen ze allemaal, of zoniet hebben we er toch al over gehoord.Uw Product op de juiste Plaats tegen een correcte Prijs en via een gepaste Promotie in de markt zetten is essentieel voor het slagen van uw business.Om u daarbij te helpen voegen wij er graag een 5de P aan toe: de P van Pauline, die u met veel enthousiasme én met raad en daad bijstaat om het product van uw klant extra in de kijker te zetten door bijvoorbeeld een opvallende display.

Van afhaalmaaltijd tot postpakket: de bezorgbranche beleeft hoogtijdagen tijdens de coronacrisis. Als gevolg is de vraag naar stijlvolle én functionele verpakkingen groot. Een mooie reden om het verpakkingsaanbod bij Print.com uit te breiden en te vernieuwen! Zo kunnen grafisch professionals klanten nog beter helpen bij het creëren van de ultieme uitpakbeleving.

Onderzoek van het duurzame verpakkingsbedrijf DS Smith toont aan dat er onduidelijkheid bestaat over recyclage en de circulaire economie. Zo geven Belgische consumenten aan dat zij 40% van het afval dat eigenlijk gerecycleerd kan worden bij het gewone restafval deponeren.Om bedrijven te helpen bij de transitie naar milieuvriendelijkere verpakkingen, stelt DS Smith 5 Principes voor Circulair Ontwerp voor.Benieuwd naar deze principes en hoe ze kunnen worden toegepast?Op 24 juni organiseert DS Smith een webinar in samenwerking met de experts van de Ellen MacArthur Foundation, om stakeholders mee te nemen in het toepassen van de Circular Design Principles in hun eigen praktijk.Info en inschrijvingen

"Kodak investeert jaarlijks ongeveer 25 miljoen dollar in geavanceerde druktechnologieën, heeft de meeste van zijn schulden afgelost en is toegewijd aan de grafische sector." Dat zei Jim Continenza, Kodak's Executive Chairman, tijdens het webinar naar aanleiding van de uitgestelde Drupa. Een Kodak-team stelde vervolgens de nieuwigheden op het vlak van offsetplaten, workflow en digitale persen voor.

Kodak Magnus Q4800 Platesetter is de naam en bedoeld voor bedrijven met extra brede en snelle persen. Het plaatsysteem belicht platen tot 2.900 x 1.600 mm voor 96-paginapersen. Voor het formaat van 2.900 mm bedraagt de max. snelheid 32 platen per uur. Met de Kodak Magnus Q4800 kunnen ook tegelijkertijd twee 1.650 mm x 1.600 mm grote platen worden belicht voor tot 48-paginapersen en de meeste grootformaat vellenpersen. Productie: tot 50 platen per uur in dit geval. De plaatbelichter heeft max. 4.800 platen in 8 verschillende formaten aan boord.

Kodak Sonora XTRA is de nieuwste generatie van procesloze offsetplaten van de fabrikant. Kodak zegt dat ze 20% sneller zijn dan de bestaande Sonora X-platen. Andere kenmerken: verbeterd beeldcontrast, een steviger substraat en duurzamere coating, extra hoge oplagen ook met UV-inkten.Beschikbaar tegen eind 2020.

Kodak Prinergy On Demand brengt de Prinergy-workflow naar de Microsoft Azure Cloud-omgeving. Het platform wordt gehost en beheerd door Kodak. Kodak garandeert 99,9% uptime en bescherming tegen ondermeer cyberaanvallen. Alle Prinergy On Demand Cloud Services worden aangeboden als abonnementsmodellen. Klanten betalen voor wat ze willen. Het is een open platform waarvan ook niet Kodak-klanten gebruik kunnen maken.Beschikbaar vanaf nu.

De Kodak Nexfinity Digital Press is een tonerprintsysteem dat voortbouwt op het bekende en robuuste Nexpress-frame dat Kodak indertijd met Heidelberg ontwikkelde. De vellenprinter produceert tot 152 pagina's per minuut. Het maximum velformaat is 356 x 1295 mm. Er kan geprint worden op een breed gamma van substraten met diktes tot 610 micron. Het Nexfinity-printsysteem beschikt over een extra station voor een vijfde kleur waarvoor 12 verschillende standaardoplossingen beschikbaar zijn, waaronder speciale kleuren en veredelingen.Beschikbaar vanaf nu.

Op Drupa zou de Uteco Sapphire EVO W Press zijn geïntroduceerd. Het is een gezamenlijke ontwikkeling van Kodak en de Italiaanse persenbouwer Uteco. De rotatiepers is uitgerust met de Kodak Ultrastream Continuous Inkjet Technology (CIJ) voor het printen op plastiekfilms (PP, BOPP, PE, PET, PETG, PVdC PET, OPA, PVC, folie) en papier. De pers print in CMYK aan een resolutie van 600 x 1800 dpi. De printbreedte is 1,25 m en de maximum snelheid bedraagt 150 m/minuut. De pers is beschikbaar met in-line priming, flexo-wit en post coating. De inkten zijn watergebaseerd en gecertificeerd voor indirect voedselcontact. De inkjetpers moet flexo- en diepdrukbedrijven de kans bieden om digitaal te transformeren. Volgens de fabrikant ligt het omslagpunt met flexo bij 20.000 m².Beschikbaar vanaf nu.

Comith uit Affligem bouwde een portfolio van trouwe klanten op, zoals Coca-Cola, AXA Bank, Daikin, HEMA, Electrolux, ... Recent gingen ze in hun financiële- en managementprocessen op zoek naar 'tweaks' en 'quick-wins' ...