Elke ervaren heftruckchauffeur weet hoe moeilijk het is om met een volgeladen heftruck te manoeuvreren. Het veilig heffen, verplaatsen en neerzetten van palletten is dus een kunst. Met een lastdiagram krijgt u inzicht in het hefvermogen van de heftruck. Op verschillende hefhoogtes en bij verschillende lastzwaartepunten. Een handig hulpmiddel dus voor elke operator in uw bedrijf.

Als het gaat over grote hefhoogtes, bedoelen we echt wel hoog: een vorkhoogte van 8 meter of meer. Wie op deze hoogte wil stapelen, kiest dan best voor een reachtruck van Hyster. Die zorgt dat u in alle veiligheid en met de nodige nauwkeurigheid uw goederen stapelt zonder dat uw productiviteit daalt. Al is ook de behendigheid van de operator een belangrijke factor. Wij zetten enkele veiligheidstips op een rij.

In de meeste sectoren is de transitie van heftrucks op lpg en diesel naar elektrische toestellen al even achter de rug. Vandaag staan steeds meer bedrijven voor de keuze voor een vertrouwde loodzuurbatterij of voor een Li-ion heftruck met een lithium-ion accu. Beide energiepakketten hebben dan ook hun eigen voor- en nadelen. Maar welke juist? En zijn Li-ion heftrucks ook interessant voor jouw kmo? In dit artikel vind je antwoorden op deze vragen.

1. Alle voordelen van nationaal én regionaalB-CLOSE is de grootste onafhankelijke Belgische verdeler van A-merkheftrucks. Samen met u zoeken we naar de meest geschikte oplossing voor uw specifieke logistieke situatie. Dankzij onze regionale aanwezigheid wordt u snel lokaal geholpen, met alle voordelen van een nationale topservice.

Stapels wasgoed en platgoed, keurig en strak gebundeld, afleveren bij hotels, wellnesscentra of zorginstellingen. Met een bundelmachine van Bandall maakt u met gemak zulke stapels wasgoed. Bij elkaar gehouden door slechts een smalle banderol van papier of folie. Dus met een minimum aan verpakkingsmateriaal.

Dear customers, dear interested parties,Are you interested in taking your packaging process to the next level with cobots? Would you like to know how you can fully automate filling in the smallest of spaces? And how would you like to take a visionary look into the future of packaging automation with us? If your answer to any of these questions is yes, we are pleased to invite you to visit us at the interpack in Hall 14, Stand D01.

Op 5 & 6 april 2023 vindt alweer de 20e editie van Empack plaats in Brabanthallen Den Bosch. De vakbeurscombinatie Empack, Packaging Innovations & Automation4Packaging pakt ook deze editie weer groots uit. Samen maken deze vakbeurzen op 5 & 6 april 2023 het ontmoetingsmoment waar de top van de complete verpakkingsindustrie onder één dak samenkomt. Wil jij innovaties, verpakkingsmachines en -technologieën van dichtbij bekijken, ervaren en beleven? Over een paar weken ontdek je de laatste trends, problemen en kansen uit de verpakkingsbranche. Ja, ik meld me aan voor een gratis ticket

De verpakkingsindustrie staat niet stil. Combineer je beursbezoek aan Empack met een bezoek bij Packaging Innovations en ga op zoek naar de ideale verpakking en bezoek onze experts op het gebied van verpakkings -design, -technologieën en -oplossingen. Inspiratie nodig? Ontdek meer tijdens de (inter)nationale conferenties, workshops en exposities.Plan jouw bezoek

Om je als verpakkingsprofessional mee te nemen in oplossingen van vandaag én morgen zijn er twee verrassende kickstarts gepland op 5 & 6 april 2023 voor zowel bezoekers van Empack als Packaging Innovations. Volg jij de kickstart over de inzet van kunststof en karton in verpakkingen? Of schuif jij aan bij de tweede kickstart over wie systeem veranderingen in verpakkingen leidt? Wordt het re-use, refuse, recycle of rethink?

Al bij binnenkomst staan verpakkingsinnovaties van winnaars van De Gouden Noot in de schijnwerpers. Het NVC Nederlands Verpakkingscentrum, organisator van de wedstrijd, zal baanbrekende innovaties feestelijk in de schijnwerpers zetten op Empack. Zo vind je op beide beursdagen duurzame, effectieve en innovatieve verpakkingen van de finalisten van de Gouden Noot.

Als de wereldwijde verpakkingsindustrie in Düsseldorf bijeenkomt, als innovaties over de hele waardeketen worden gepresenteerd en belangrijke trends worden besproken, weet je dat het interpack is. De nadruk ligt op verpakkingsmaterialen, verpakkingsmachines en bijbehorende procestechnologie voor de sectoren voeding, dranken, suikerwaren, bakkerij, farmacie, cosmetica en industriegoederen. interpack is een wereldwijde pionier voor toekomstige industriële thema's van duurzaamheid tot digitalisering: wat morgen werkelijkheid wordt, wordt hier vandaag gepresenteerd. Dit is wat interpack uniek maakt. Benieuwd naar de exposanten en hun producten?