De Duitse drukpersenfabrikant Koenig & Bauer Digital & Webfed herschikt het managementteam. Philipp Zimmermann volgt Christoph Müller op als CEO Digital & Webfed, Markus Dörr wordt de CFO en Thomas Potzkai blijft aan als CTO.

In het Duitse Oberkirch investeert de familiale Koehler Group in de uitbreiding en de ombouw van de energiecentrale. De papierproducent is er gestopt met het verbranden van steenkool en kiest nu voor biomassa. Daarmee wordt jaarlijks 150.000 ton CO2-uitstoot bespaard.

Het aantal werknemers in de grafische industrie is in 2023 met 4,76 procent gedaald tot 7691. Er gingen vorig jaar 384 arbeidsplaatsen verloren, het merendeel in Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers die sectorfederatie Febelgra publiceert.

De langverwachte Drupa-editie van 2024 klokte na elf dagen af op 170.000 bezoekers uit 174 landen. Tachtig procent van de beursbezoekers was internationaal. Na Europa was Azië de sterkst vertegenwoordigde regio met 22 procent, gevolgd door Amerika met 12 procent.

Het beursgenoteerde Smartphoto Group, Europees actief in gepersonaliseerde producten, heeft TopFanZ overgenomen, een Belgisch bedrijf met Europese ambitie in merchandising voor de sport- en entertainmentsector.

'World Unseen', een initiatief van Canon België in samenwerking met de Brailleliga komt naar Mechelen. Van 19 tot en met 30 juni is de tentoonstelling 'Wij Zijn Europa' van Lieve Blancquaert ook toegankelijk voor blinde en slechtziende personen. De 'elevated printing'-techniek van Canon maakt van deze tentoonstelling een tastbare, inclusieve ervaring voor iedereen.

De Turnhoutse grafische bedrijven Cartamundi en Van Genechten Packaging (VGP) organiseren in samenwerking met HR-dienstverlener Tempo-Team op donderdag 6 juni 2024 een gezamenlijke jobdag om 40 nieuwe medewerkers te vinden.

Een wissel aan de top bij drukkerij Cartim in Gentbrugge, een zusterbedrijf van Daddy Kate. Laura Goedertier, die sinds 2022 het bedrijf leidt, geeft haar rol als CEO door aan twee co-CEO's: Stef Dauwe en Frederik Reyntjens.