Asahi Photoproducts, een producent van flexoplaten in fotopolymeer, neemt deel aan de Gallus Experience Days die van 21 tot 23 juni 2023 plaatsvinden in het nieuwe Gallus Experience Center in Zwitserland. Asahi stelt er milieuvriendelijke oplossingen voor zoals de CleanPrint-technologie voor platen die met water geëtst kunnen worden.

UPM Specialty Papers schuift een nieuw label naar voren om de recyclage van de rugvellen van zelfklevende etiketten en tapes in een gesloten circuit te bevorderen. Het label 'LinerLoop compatible' maakt duidelijk dat de rugvellen binnen een gesloten circuit in het recyclagecentrum van UPM Specialty Papers gerecycleerd kunnen worden.

Tijdens de uitreiking van de FESPA Awards 2023 in München vorige week vielen twee Belgische bedrijven in de prijzen. X-Treme uit Zaventem won goud in de categorie 'Printeriors' en Backstage Service uit Beauvechain scoorde zilver in de categorie 'Glass, ceramic, metal and wood products'.

Net nu België zich internationaal profileert met een nieuwe brandingcampagne voor buitenlandse investeerders maakt Tarsus Group bekend dat de internationale vakbeurs Labelexpo Europe voor de editie van 2025 zal verhuizen van de huidige locatie in Brussels Expo naar Barcelona Fira.

Voor het eerst zijn de digitale mediabestedingen goed voor meer dan de helft van de bestedingen van Belgische adverteerders. Netto komt het totaalbedrag uit op bijna 1 miljard euro, zo blijkt uit de dertiende editie van de Matrix-studie, die gevoerd wordt door BAM met de steun van UMA, de United Media Agencies.

Op de eerste beursdag van FESPA München lanceerde Canon twee nieuwe modellen in de Arizona 1300 flatbedprinterserie: de GTF en de XTF. Beide printers zijn voorzien van de bekende FLOW-technologie, een zonevrij vacuümsysteem dat het werken met media vergemakkelijkt.

De Italiaanse papierproducent Fedrigoni en zijn Amerikaanse sectorgenoot Mohawk zetten een nieuwe stap in het partnership dat ze in september 2022 sloten. Vanaf juli 2023 distribueert Mohawk de speciale papiersoorten van Fedrigoni in Noord-Amerika.

Fujifilm kondigt de commercialisering aan van de gloednieuwe printer Acuity Prime Hybrid die voor het eerst op FESPA 2023 getoond werd. De machine is bedoeld om zowel soepele als stijve dragers te bedrukken en is ontwikkeld op basis van de Acuity Prime die tijdens de FESPA 2022 voorgesteld werd. Volgens plan zal de nieuwe machine op het einde van het jaar beschikbaar zijn.

Hubergroup, de Duitse inktproducent, heeft zijn UV-offsetaanbod voor ondoordringbare dragers onder handen genomen en verbeterd. Het aanbod omvat onderling compatibele drukinkten, vernissen en vochtmiddelen. Alle inkt- en vernisseries zijn nu zo samengesteld dat ze aan de internationale voorschriften tegemoet komen.

Op de internationale vakbeurs FESPA in München heeft Mutoh in avant-première de XpertJet 1462UF voorgesteld, een nieuwe vlakbed LED UV-printer die uiteenlopende dragers en voorwerpen met een dikte tot 150 mm kan bedrukken. Naast CMYK-inkten kan de printer ook wit en vernis aanbrengen.