Uit het magazine

De eerste Empack in de Benelux dit jaar wordt gehouden van 9 tot en met 11 april in de Evenementenhal in Gorinchem. Naast het aanbod van de ongeveer 250 standhouders, heeft beursorganisator Easyfairs weer voor drie dagen een interessant themaprogramma in elkaar gezet.

Uit het magazine

Sources Alma (het voormalige Roxane) dat in 1954 opgericht werd, is een van de drie grote spelers op de Franse markt voor flessenwater. Toen Pierre Papillaud in het begin van de jaren '60 het bedrijf overnam, was hij er al van overtuigd dat de flessen op een ecologisch verantwoorde manier op de markt moesten komen. In 1992 verving het bedrijf overigens ook als een van de eerste PVC door PET en dat betekende een omwenteling voor de hele markt.

Uit het magazine

In de beurshallen van Keulen wordt van 19 tot en met 22 maart Anuga FoodTec gehouden. Tijdens deze driejaarlijkse beurs voor voedingsmiddelen en drankenproducenten zullen toeleveranciers hun meest actuele productaanbod demonstreren. Met een prominente plek voor de verpakkings- en afvultechnieken en verpakkingsmaterialen. Duurzaamheid is op deze beurs het centrale thema.

Uit het magazine

Als Belgisch-Luxemburgse vereniging van producenten en verdelers van cosmetica, detergenten, onderhoudsproducten, lijmen en mastieken, biociden en spuitbustechnologie zit Detic op de eerste rij wat betreft de evoluties en uitdagingen in de verpakkingswereld. We gingen aan tafel zitten met secretaris-generaal Françoise Van Tiggelen die meteen ook een experte is in de materie.