In de 'Drupa cube' belichten internationale sprekers de trends en de toekomst van de print- en verpakkingsindustrie. De meer dan 50 sessies worden geopend met een keynote van Vicky Pryce, de chief economic advisor bij het Centre for Economics and Business Research (CEBR) en professor aan BCU en King's College London.

Bij de familiale drukkerij Antilope De Bie, een onderdeel van Graphius Group, werd recent een HP Indigo 15K HD geïnstalleerd. De site in Duffel wordt het expertisecentrum voor digitale druk van de drukkerijgroep.

ECO3 heeft Eclipse Pro gelanceerd, een nieuwe procesvrije offsetplaat voor vellendrukkers. De nieuwe plaattechnologie biedt volgens de producent een verbeterd beeldcontrast en uitstekende krasbestendigheid en zal gepresenteerd worden op Drupa.

De beursgenoteerde Hybrid Software Group kwam met een update voor het eerste kwartaal van 2024. De omzet steeg met 8 procent naar 15,12 miljoen euro. De bedrijfskasstroom kwam uit op 5,25 miljoen euro, een stijging van 63 procent ten opzichte van vorig jaar.

De eerste EFTA Technische Themadag in Breda bracht ongeveer vijftig professionals uit de flexografische industrie bijeen. Het evenement, georganiseerd door brancheorganisatie EFTA-Benelux, focuste op de nieuwste ontwikkelingen op het vlak van Extended Color Gamut (ECG).

Online drukkerij PeterPrint lanceerde een vernieuwde website inclusief nieuwe huisstijl met levendige kleuren en opvallende typografie. De nieuwe look & feel is volgens het bedrijf specifiek afgestemd op de creatieve gemeenschap van ontwerpers, illustratoren en vormgevers.

De Zwitserse machinefabrikant Bobst gaat een strategisch partnership aan met Packitoo, een Frans bedrijf dat digitale oplossingen ontwikkelt voor de verpakkingsindustrie. Bobst investeert ook in het jonge bedrijf en wil de HIPE-software van Packitoo verder ontwikkelen, opschalen en wereldwijd vermarkten.

De Duitse drukpersenbouwer Manroland Sheetfed laat Drupa dit jaar links liggen. Om te connecteren met klanten en prospects organiseert het bedrijf een wereldtournee met een tiental stops in Europa, Azië, Amerika en Zuid-Afrika. De halte voor de Benelux was in Brugge.

In Duitsland overtreft in 2024 de omzet in online besteld drukwerk voor het eerst de omzet van traditionele drukkerijen. In de Benelux is het nog niet zover, maar ook hier is 'online print' goed op dreef - en artificiële intelligentie gaat daarbij nog een handje helpen. Geen wonder dus, dat de zesde editie van het door VIGC georganiseerde Benelux Online Print Event (BOPE) een uitverkochte zaal kende.

Steve Dryden, de CEO van Flint Group, laat weten dat hij later dit jaar het bedrijf zal verlaten. Een opvolger is nog niet bekend. Ondertussen is Heiner Klokkers benoemd tot CEO van de nieuwe Publications-divisie van de groep.

De Finse papierproducent UPM rapporteert over het eerste kwartaal van 2024 een dalende omzet, verbeterede marges en een hogere winst. De groep ziet de vraag herstellen en rekent voor dit jaar op een hoger bedrijfsresultaat in vergelijking met 2023.