Nu de nieuwe SUV smart #1 op de Belgische markt komt, wil Smart Belgium de artistieke kant van het merk in de verf zetten met een 'Art Car' naar een ontwerp van de Belgische kunstenaar Oli-B. De auto met het ontwerp van de kunstenaar bekleden, was een opdracht voor Graficko uit Braine-l'Alleud.

HP introduceert de nieuwe Latex 630 printerserie met witte inkt. Met dit instapmodel kunnen ook kleinere printbedrijven zich toeleggen op signage- en decoratietoepassingen, stelt de producent.

In de drukkerij Snel, in Vottem, loopt momenteel de tentoonstelling 'Grandeur Nature' van Frank Pé, een Belgisch striptekenaar. Parallel daarmee heeft de drukkerij ook een boek - een collectors item - met een indrukwekkend overzicht van de dierentekeningen van Frank Pé gerealiseerd. Opmerkelijk is dat het boek volledig met de hand is afgewerkt.

De Japanse printerfabrikant Screen Europe maakt bekend dat Osamu Yamagata is benoemd tot nieuwe president. Yamagata volgt vanaf oktober Akihiro Fujii op, hij keert terug naar Japan om lid te worden van de raad van bestuur van Sreen Graphic Solutions in Kyoto.

Op de internationale vakbeurs Labelexpo in Brussel lanceerde Xeikon de LION LX3000 labelpers. De nieuwe, sterk geautomatiseerde, tonerpers haalt een productiesnelheid van 42 meter per minuut en is bedoeld voor hoogvolume toepassingen.

Smurfit Kappa, de grootste papier- en verpakkingsproducent van Europa, heeft met WestRock een akkoord ter waarde van 11 miljard dollar gesloten. WestRock is de op één na grootste speler in de VS. Het fusiebedrijf, dat de naam Smurfit WestRock mee zou krijgen, wordt dan het grootste beursgenoteerde papier- en verpakkingsbedrijf ter wereld.

De Italiaanse printerfabrikant Durst stelde op Labelexpo de 'Hawk Eye'-technologie voor. Het gaat volgens het bedrijf om een innovatief systeem op basis van computervisie en artificiële intelligentie om de digitale labelproductie naar een hoger niveau te tillen.

Uit onderzoek van Acco, aanbieder van studiemateriaal voor hoger onderwijs, blijkt dat 89 procent van de studenten het liefst leert uit papieren studiemateriaal. Zo'n zeventig procent van de bevraagde studenten drukt daarom op eigen initiatief het digitaal beschikbaar lesmateriaal af.