Op het dak van de grote productiehal van swissQprint, de Zwitserse constructeur van grootformaatprinters, werden onlangs 1.276 zonnepanelen geplaatst. Op termijn zal die installatie goed zijn voor meer dan 50 procent van de jaarlijkse elektriciteitsbehoefte van de industriezone 'Schützenwiese' in Kriessern, waar de constructeur gevestigd is.

Sinds 1 februari 2024 heeft de Belgische grafische groep Daddy Kate uit Sint-Pieters-Leeuw de Imprimerie Faurite in Lyon (Miribel) in handen. Dankzij drie overnames in 2019-2020 in het noorden van Frankrijk was de drukkerijgroep al actief in het gebied van Rijsel tot Parijs. Met deze nieuwe stap mikt Daddy Kate op de hele Franse markt.

Tijdens een tweedaags lanceringsevent in de Oude Vismijn in Gent stelde het Belgische Four Pees, distributeur en integrator voor de printindustrie, Atomyx voor. Het gaat om een cloudgebaseerd platform voor printproductiemanagement.

De beursgenoteerde drukpersenbouwer Heidelberg rapporteert na drie kwartalen een omzet van 1,686 miljard euro, voornamelijk dankzij groei in het verpakkingssegment. Na aanpassing voor wisselkoersschommelingen komt dit cijfer overeen met het niveau van het voorgaande jaar (1,729 miljard euro).

De Japanse constructeur maakt bekend dat de ontwikkeling van de nieuwe rolleninkjetpers Truepress JET 560 HDX afgerond is. De nieuwe printer vormt een uitbreiding van het aanbod van Screen voor commerciële drukkerijen, mailingbedrijven en uitgeverijen.

De Ghent Workgroup (GWG) heeft standaarden uitgewerkt voor commerciële druk, digitale print, sign & display en verpakkingen. De GWG wil haar terrein verder uitbreiden naar de textiel- en 3D-printmarkt en is op zoek naar mensen met expertise in die domeinen.

Agfa heeft met zijn Amerikaanse sectorgenoot EFI een internationaal strategisch partnership gesloten dat het aanbod digitale inkjetoplossingen van de twee fabrikanten moet versterken. Beide bedrijven hebben het over "een belangrijke mijlpaal in de wereld van grootformaat inkjetdruk".

Nadat VPK eerder al een meerderheidsparticipatie in Zetacarton verworven had, zet het familiebedrijf nu een tweede stap in Italië door er samen met IEMME, een producent van golfkarton in de buurt van Milaan, een joint venture op te richten. Hiermee verstevigt VPK Group niet alleen haar aanwezigheid in Italië, maar verruimt het ook het aanbod verpakkingsoplossingen.

De Finse papierproducent UPM rapporteert voor het jaar 2023 een omzetdaling van 11 procent tot 10,46 miljard euro. De vergelijkbare operationele winst (ebit) daalde met 52 procent naar 1 miljard euro en vertegenwoordigt 9,7 procent van de omzet.

HAK, de Nederlandse producent van plantaardige voedingsmiddelen, kiest voor de SafeBloc kartonverpakkingen van de Zwitserse producent SIG. In vergelijking met de traditionele blikjes of glazen potten heeft de nieuwe verpakking een kleinere CO2-voetafdruk.