Tom 't Kint: "Vooral dat laatste is een enorme troef voor ons. Met bepaalde papiersoorten slaat de inkt dermate weg, dat het quasi onmogelijk is om een mooie drukkwaliteit te halen. Met de UV-droging, krijgt het papier als het ware de kans niet om de inkt op te zuigen waardoor de kleuren beter en contrastrijker weergegeven worden. De resultaten van de testen die we gedaan hebben zijn zonder meer spectaculair. Kijk, en dat biedt dan weer mogelijkheden die we voordien niet hadden."

Minder opslagruimte

Aangezien er geen tijd nodig is omte wachten tot het gedrukt materiaalgedroogd is, zoals gebruikelijkbij conventioneel drukken, is er ook minder opslagruimte nodig voor drogend drukwerk, zegt Tom't Kint. "Het is misschien niet het eerste waar je aan zou denken, maar de opslagruimte die nodig is voor drogend drukwerk neemt steeds toe. En dat is vooral te wijten aan de toename van kleine oplagen en gevarieerde orderpakketten .Bij wijze van spreken kunnen de paletten die nu uit de pers komen meteen naar de afwerking getransporteerd worden en dat maakt de logistieke planning weer een stuk eenvoudiger."

Milieuvriendelijkerdrukken

De CO²-uitstoot van Komori's H-UV systeem is ongeveer een vierde van dat van een conventioneel UV-droogsysteem. Bovendien zijn er geen afvoerpijpen nodig omdat er geen ozon vrijkomt en slechts een kleine hoeveelheid warmte. Ook andere problemen die verbandhouden met conventioneel drukken, zoals het overzetten van inkt en poeder op de werkvloer, wordendoor het gebruik van een UVdrogervoorkomen. Daarover zegtTom 't Kint het volgende: "Omdathet gehele drukproces poedervrij is,komen er op de werkvloer minderproblemen voor die gerelateerd zijnaan de verspreiding van poeder.Het poedervrije drukwerk is ookveel gladder, en daar zijn vooral demensen die instaan voor de afwerkingheel blij mee."

Welcome to a new world of Printing

Hebt u ons prachtig gebonden boekje nog niet ontvangen, stuur ons nu een mail info@jobert.be en wij zorgen er met veel plezier voor.

Tom 't Kint: "Vooral dat laatste is een enorme troef voor ons. Met bepaalde papiersoorten slaat de inkt dermate weg, dat het quasi onmogelijk is om een mooie drukkwaliteit te halen. Met de UV-droging, krijgt het papier als het ware de kans niet om de inkt op te zuigen waardoor de kleuren beter en contrastrijker weergegeven worden. De resultaten van de testen die we gedaan hebben zijn zonder meer spectaculair. Kijk, en dat biedt dan weer mogelijkheden die we voordien niet hadden."Minder opslagruimteAangezien er geen tijd nodig is omte wachten tot het gedrukt materiaalgedroogd is, zoals gebruikelijkbij conventioneel drukken, is er ook minder opslagruimte nodig voor drogend drukwerk, zegt Tom't Kint. "Het is misschien niet het eerste waar je aan zou denken, maar de opslagruimte die nodig is voor drogend drukwerk neemt steeds toe. En dat is vooral te wijten aan de toename van kleine oplagen en gevarieerde orderpakketten .Bij wijze van spreken kunnen de paletten die nu uit de pers komen meteen naar de afwerking getransporteerd worden en dat maakt de logistieke planning weer een stuk eenvoudiger."MilieuvriendelijkerdrukkenDe CO²-uitstoot van Komori's H-UV systeem is ongeveer een vierde van dat van een conventioneel UV-droogsysteem. Bovendien zijn er geen afvoerpijpen nodig omdat er geen ozon vrijkomt en slechts een kleine hoeveelheid warmte. Ook andere problemen die verbandhouden met conventioneel drukken, zoals het overzetten van inkt en poeder op de werkvloer, wordendoor het gebruik van een UVdrogervoorkomen. Daarover zegtTom 't Kint het volgende: "Omdathet gehele drukproces poedervrij is,komen er op de werkvloer minderproblemen voor die gerelateerd zijnaan de verspreiding van poeder.Het poedervrije drukwerk is ookveel gladder, en daar zijn vooral demensen die instaan voor de afwerkingheel blij mee."Welcome to a new world of Printing Hebt u ons prachtig gebonden boekje nog niet ontvangen, stuur ons nu een mail info@jobert.be en wij zorgen er met veel plezier voor.