Herbruikbaarheid van tesa Softprint® FE-X met FLEX-Design in de flexografische printindustrie

De flexografische printindustrie wordt gekenmerkt door kleinere oplages en bijgevolg door meer opdrachtwissels omwille van de omvangbeperking van het afdruklot. Deze trend zorgt ervoor dat er steeds meer nood is aan het hergebruik van plaatmontagetapes na de voltooiing van de printopdracht.

Herbruikbaarheid van tesa Softprint® FE-X met FLEX-Design in de flexografische printindustrie

© .

De plaatmontagetapes tesa Softprint® zijn voorzien van hoogwaardige acrylkleefstoffen om topprestaties te verzekeren in elke fase van het proces. Om de herbruikbaarheid van plaatmontagetapes te verhogen, is er een zeker evenwicht nodig tussen de kleefstof van de plaat en van de mof. De voornaamste uitdaging voor de tape bestaat erin om op de mof te blijven na het demontageproces van de plaat. Er is dan ook een stevigere bevestiging langs de mofzijde nodig.

Naast de kleefkracht, zijn ook de eigenschappen van het schuim van cruciaal belang voor de printkwaliteit.

Het speciaal ontworpen schuim van onze tesa Softprint®-plaatmontagetapes garandeert een uitzonderlijke elasticiteit en veerkracht na langdurige samendrukking en langdurig gebruik. Zelfs een wijziging van het printmotief tussen twee plaatwissels die elkaar snel opvolgen, vormt geen enkel probleem voor ons hoogwaardige schuim.

Lees meer over: