Kodak heeft een lange geschiedenis als het gaat om de productie van hoogwaardige, technologisch geavanceerde drukplaten volgens de Duitse normen. Duitse producten staan dan ook bekend om hun precisie, betrouwbaarheid en langetermijnwaarde. De plaatfabriek in Osterode produceert al offsetplaten sinds 1962 en bevestigt Kodaks streven naar een groenere, lokale productie van verbruiksartikelen. Uiteindelijk kan Duitsland prat gaan op enkele van 's werelds strengste milieuvoorschriften en op de grootste beschikbaarheid aan duurzame energiebronnen.

Door hoogwaardige platen te produceren in Osterode, biedt Kodak zijn klanten betrouwbare producten. En dit niet alleen in Duitsland en de omringende landen maar ook in heel Europa. Dankzij de centrale ligging de goed gevestigde toeleveringsketen en de logistieke infrastructuur in het land kunnen KODAK drukplaten in alle gevraagde formaten en hoeveelheden snel en efficiënt en dus tijdig aan klanten in heel Europa aan geleverd worden.

In bepaalde Aziatische landen kan de aankoop van platen dan weer gepaard gaan met langere verzendingstijden, mogelijke vertragingen aan de douane en andere onzekerheden. Een tijdige levering van verbruiksartikelen voor drukkers is dan ook helemaal niet gegarandeerd.

Lokale productie + procesloos = interessante duurzaamheids voordelen

Door te kiezen voor lokaal vervaardigde platen daalt de koolstofvoetafdruk dankzij de aanzienlijk kortere en efficiëntere transportroutes. De SONORA XTRA procesloze platen zijn bovendien veel duurzamer en hebben een kleinere ecologische voetafdruk dan traditioneel ontwikkelde platen.

Door van ontwikkelde platen over te schakelen naar SONORA XTRA platen is er geen behoefte aan elektriciteit, water, ontwikkelaar, regenereer- en gomoplossingen zoals bij traditionele plaatverwerking. En door de afwezigheid van chemicaliën en plaatontwikkelmachines die gereinigd of onderhouden moeten worden, hoeven er ook geen chemisch afval en gecontamineerde restvloeistoffen verwijderd te worden. Daarnaast genieten drukkers van consistentere, stabielere platen die een meer betrouwbare persvoorbereiding mogelijk maken en stilstand en papierafval als gevolg van plaatverwerkingsfouten voorkomen. Uiteraard betekent dit ook dat gebruikers van SONORA platen hun plaatproductie-activiteiten flink kunnen stroomlijnen, sneller kunnen drukken en hun opdrachten sneller kunnen uitvoeren.

En dit maakt op zijn beurt een groot verschil voor de koolstofvoetafdruk. Kodak verwacht dat een grote drukker zijn CO2-voetafdruk met 376.550 kg per jaar kan terugschroeven als hij van traditionele platen uit China overschakelt naar SONORA XTRA procesloze platen. Goed voor een besparing van maar liefst 46% CO2!

Platen van de lokale markt voor de lokale markt

Sven Freyer, VP Print Manufacturing Eastman Kodak Company en Managing Director Kodak Graphic Communications, Duitsland, beantwoordt een aantal vragen over de productie van de SONORA XTRA platen in de Kodak-fabriek in Osterode en over de levering aan klanten.

.
© .

Welke processen of maatregelen werden geïmplementeerd om de productie van platen, grondstof en milieuvriendelijker te maken?

Om de plaatproductie duurzamer te maken, implementeerden we een hele reeks maatregelen en programma's zonder aan de kwaliteit of prestaties van het product te raken. Zo hanteren we een ISO 14001:2015 milieubeheersysteem en een ISO 50001:2018 energiebeheersysteem, in combinatie met een geslaagd programma voor een voortdurende daling van ons stroomverbruik. Op die manier streven we ambitieuze strategische en operationele doelstellingen na, die worden regelmatig herzien door onafhankelijke certificeringsinstellingen.

Onze grondstoffen halen we voornamelijk bij lokale leveranciers in Duitsland en Europa. En die voldoen op hun beurt aan de Europese milieu- en energie-efficiëntienormen. Door lokaal te kopen, garanderen we ook kortere transportroutes en dus ook lagere CO2-emissies.

In onze productieprocessen recyclen we meermaals al onze chemicaliën. Zo beperken we ons verbruik tot een minimum en vermijden we onnodig afval. Bovendien bereikten we een hoog automatiseringsniveau, zowel op het vlak van productie als van verpakking en verzending, met als resultaat minder defecten en dus minder afval. Door voortdurend te investeren in onze productiefaciliteiten overtreffen we ook de vereisten wat betreft recycling, afvalwaterverwerking, vermindering van de uitstoot van broeikasgassen etc.

Hoe garandeert u een betrouwbare, efficiënte en milieuvriendelijke bevoorrading van drukplaten aan Europese drukkerijen?

Om de bevoorrading zoveel mogelijk te handhaven, houden we onze bevoorradingsketen voor 100% op het Europese continent en kopen we alle grondstoffen bij lokale leveranciers. Via voortdurende monitoring en risicoanalyse van de volledige bevoorradingsketen zorgen we ervoor dat onze partners werken volgens dezelfde hoge normen als wij. Op die manier garanderen we een vlotte bevoorrading van hoogwaardige KODAK platen aan Europese drukkers.

Onze klanten worden bevoorraad vanuit centrale magazijnen, met processen die geoptimaliseerd worden via een systematisch magazijnbeheer en een efficiënte order- en routeplanning. Dit betekent dat we vrij korte afstanden en het kleinst mogelijke aantal transportprocessen hebben, niet enkel voor de bevoorrading van grondstoffen maar ook voor de levering aan onze klanten. En zo worden de leveringen er ook milieuvriendelijker op.

Welke andere voordelen hebben drukkers met SONORA XTRA platen die vervaardigd worden in het midden van de Europese markt?

Met de meest geavanceerde procesloze plaat genieten ze alle voordelen qua toepassing, kwaliteit en duurzaamheid, plus de voordelen van een aankoop bij een lokale producent. Toch is een plaatproductie in Europa voor Europese drukkers niet de enige belangrijke factor. Boven op een uitstekend gevrijwaarde bevoorrading kennen we de uitdagingen en voorschriften van de Europese markt door en door. Daarom kunnen drukkers op ons vertrouwen: op de veranderende vereisten van deze veeleisende en dynamische marktomgeving weten we snel in te spelen.

Dankzij de korte afstand tussen onze fabriek in Osterode en de gebruikers van onze platen kunnen we ook snel en vlot beantwoorden aan speciale vereisten omtrent formaat en configuratie. En last but not least, indien nodig bieden we gebruikers van KODAK platen heel snel technische ondersteuning van onze hoogopgeleide platenexperts.

Een logische keuze

Als er iets duidelijk is, dan is het dit: door te gaan voor KODAK SONORA XTRA platen geproduceerd in Duitsland maken drukkers een verstandige keuze. Deze technologisch geavanceerde, procesloze plaat wordt dan ook gemaakt volgens de hoogste milieunormen. Bovendien kunnen klanten rekenen op een betrouwbare bevoorrading en krijgen ze een hoogkwalitatieve plaat met ongeëvenaarde voordelen op het vlak van duurzaamheid.

Neem voor meer informatie over de KODAK SONORA XTRA platen of andere KODAK oplossingen contact op met een Kodak-vertegenwoordiger via www.kodak.com of een erkende reseller van Kodak-producten (kanaalpartner): Heidelberg en IGEPA.

Kodak heeft een lange geschiedenis als het gaat om de productie van hoogwaardige, technologisch geavanceerde drukplaten volgens de Duitse normen. Duitse producten staan dan ook bekend om hun precisie, betrouwbaarheid en langetermijnwaarde. De plaatfabriek in Osterode produceert al offsetplaten sinds 1962 en bevestigt Kodaks streven naar een groenere, lokale productie van verbruiksartikelen. Uiteindelijk kan Duitsland prat gaan op enkele van 's werelds strengste milieuvoorschriften en op de grootste beschikbaarheid aan duurzame energiebronnen.Door hoogwaardige platen te produceren in Osterode, biedt Kodak zijn klanten betrouwbare producten. En dit niet alleen in Duitsland en de omringende landen maar ook in heel Europa. Dankzij de centrale ligging de goed gevestigde toeleveringsketen en de logistieke infrastructuur in het land kunnen KODAK drukplaten in alle gevraagde formaten en hoeveelheden snel en efficiënt en dus tijdig aan klanten in heel Europa aan geleverd worden.In bepaalde Aziatische landen kan de aankoop van platen dan weer gepaard gaan met langere verzendingstijden, mogelijke vertragingen aan de douane en andere onzekerheden. Een tijdige levering van verbruiksartikelen voor drukkers is dan ook helemaal niet gegarandeerd.Lokale productie + procesloos = interessante duurzaamheids voordelen Door te kiezen voor lokaal vervaardigde platen daalt de koolstofvoetafdruk dankzij de aanzienlijk kortere en efficiëntere transportroutes. De SONORA XTRA procesloze platen zijn bovendien veel duurzamer en hebben een kleinere ecologische voetafdruk dan traditioneel ontwikkelde platen.Door van ontwikkelde platen over te schakelen naar SONORA XTRA platen is er geen behoefte aan elektriciteit, water, ontwikkelaar, regenereer- en gomoplossingen zoals bij traditionele plaatverwerking. En door de afwezigheid van chemicaliën en plaatontwikkelmachines die gereinigd of onderhouden moeten worden, hoeven er ook geen chemisch afval en gecontamineerde restvloeistoffen verwijderd te worden. Daarnaast genieten drukkers van consistentere, stabielere platen die een meer betrouwbare persvoorbereiding mogelijk maken en stilstand en papierafval als gevolg van plaatverwerkingsfouten voorkomen. Uiteraard betekent dit ook dat gebruikers van SONORA platen hun plaatproductie-activiteiten flink kunnen stroomlijnen, sneller kunnen drukken en hun opdrachten sneller kunnen uitvoeren.En dit maakt op zijn beurt een groot verschil voor de koolstofvoetafdruk. Kodak verwacht dat een grote drukker zijn CO2-voetafdruk met 376.550 kg per jaar kan terugschroeven als hij van traditionele platen uit China overschakelt naar SONORA XTRA procesloze platen. Goed voor een besparing van maar liefst 46% CO2! Platen van de lokale markt voor de lokale markt Sven Freyer, VP Print Manufacturing Eastman Kodak Company en Managing Director Kodak Graphic Communications, Duitsland, beantwoordt een aantal vragen over de productie van de SONORA XTRA platen in de Kodak-fabriek in Osterode en over de levering aan klanten.Welke processen of maatregelen werden geïmplementeerd om de productie van platen, grondstof en milieuvriendelijker te maken?Om de plaatproductie duurzamer te maken, implementeerden we een hele reeks maatregelen en programma's zonder aan de kwaliteit of prestaties van het product te raken. Zo hanteren we een ISO 14001:2015 milieubeheersysteem en een ISO 50001:2018 energiebeheersysteem, in combinatie met een geslaagd programma voor een voortdurende daling van ons stroomverbruik. Op die manier streven we ambitieuze strategische en operationele doelstellingen na, die worden regelmatig herzien door onafhankelijke certificeringsinstellingen.Onze grondstoffen halen we voornamelijk bij lokale leveranciers in Duitsland en Europa. En die voldoen op hun beurt aan de Europese milieu- en energie-efficiëntienormen. Door lokaal te kopen, garanderen we ook kortere transportroutes en dus ook lagere CO2-emissies.In onze productieprocessen recyclen we meermaals al onze chemicaliën. Zo beperken we ons verbruik tot een minimum en vermijden we onnodig afval. Bovendien bereikten we een hoog automatiseringsniveau, zowel op het vlak van productie als van verpakking en verzending, met als resultaat minder defecten en dus minder afval. Door voortdurend te investeren in onze productiefaciliteiten overtreffen we ook de vereisten wat betreft recycling, afvalwaterverwerking, vermindering van de uitstoot van broeikasgassen etc.Hoe garandeert u een betrouwbare, efficiënte en milieuvriendelijke bevoorrading van drukplaten aan Europese drukkerijen?Om de bevoorrading zoveel mogelijk te handhaven, houden we onze bevoorradingsketen voor 100% op het Europese continent en kopen we alle grondstoffen bij lokale leveranciers. Via voortdurende monitoring en risicoanalyse van de volledige bevoorradingsketen zorgen we ervoor dat onze partners werken volgens dezelfde hoge normen als wij. Op die manier garanderen we een vlotte bevoorrading van hoogwaardige KODAK platen aan Europese drukkers.Onze klanten worden bevoorraad vanuit centrale magazijnen, met processen die geoptimaliseerd worden via een systematisch magazijnbeheer en een efficiënte order- en routeplanning. Dit betekent dat we vrij korte afstanden en het kleinst mogelijke aantal transportprocessen hebben, niet enkel voor de bevoorrading van grondstoffen maar ook voor de levering aan onze klanten. En zo worden de leveringen er ook milieuvriendelijker op.Welke andere voordelen hebben drukkers met SONORA XTRA platen die vervaardigd worden in het midden van de Europese markt?Met de meest geavanceerde procesloze plaat genieten ze alle voordelen qua toepassing, kwaliteit en duurzaamheid, plus de voordelen van een aankoop bij een lokale producent. Toch is een plaatproductie in Europa voor Europese drukkers niet de enige belangrijke factor. Boven op een uitstekend gevrijwaarde bevoorrading kennen we de uitdagingen en voorschriften van de Europese markt door en door. Daarom kunnen drukkers op ons vertrouwen: op de veranderende vereisten van deze veeleisende en dynamische marktomgeving weten we snel in te spelen.Dankzij de korte afstand tussen onze fabriek in Osterode en de gebruikers van onze platen kunnen we ook snel en vlot beantwoorden aan speciale vereisten omtrent formaat en configuratie. En last but not least, indien nodig bieden we gebruikers van KODAK platen heel snel technische ondersteuning van onze hoogopgeleide platenexperts.Een logische keuzeAls er iets duidelijk is, dan is het dit: door te gaan voor KODAK SONORA XTRA platen geproduceerd in Duitsland maken drukkers een verstandige keuze. Deze technologisch geavanceerde, procesloze plaat wordt dan ook gemaakt volgens de hoogste milieunormen. Bovendien kunnen klanten rekenen op een betrouwbare bevoorrading en krijgen ze een hoogkwalitatieve plaat met ongeëvenaarde voordelen op het vlak van duurzaamheid.Neem voor meer informatie over de KODAK SONORA XTRA platen of andere KODAK oplossingen contact op met een Kodak-vertegenwoordiger via www.kodak.com of een erkende reseller van Kodak-producten (kanaalpartner): Heidelberg en IGEPA.