Door van ontwikkelde platen over te schakelen naar SONORA XTRA platen is er geen behoefte aan elektriciteit, water, ontwikkelaar, regenereer- en gomoplossingen zoals bij traditionele plaatverwerking. En door de afwezigheid van chemicaliën en plaatontwikkelmachines die gereinigd of onderhouden moeten worden, hoeven er ook geen chemisch afval en gecontamineerde restvloeistoffen verwijderd te worden. Daarnaast genieten drukkers van consistentere, stabielere platen die een meer betrouwbare persvoorbereiding mogelijk maken en stilstand en papierafval als gevolg van plaatverwerkingsfouten voorkomen. Uiteraard betekent dit ook dat gebruikers van SONORA platen hun plaatproductie-activiteiten flink kunnen stroomlijnen, sneller kunnen drukken en hun opdrachten sneller kunnen uitvoeren.

En dit maakt op zijn beurt een groot verschil voor de koolstofvoetafdruk. Kodak verwacht dat een grote drukker zijn CO2-voetafdruk met 376.550 kg per jaar kan terugschroeven als hij van traditionele platen uit China overschakelt naar SONORA XTRA procesloze platen. Goed voor een besparing van maar liefst 46% CO2!

Door van ontwikkelde platen over te schakelen naar SONORA XTRA platen is er geen behoefte aan elektriciteit, water, ontwikkelaar, regenereer- en gomoplossingen zoals bij traditionele plaatverwerking. En door de afwezigheid van chemicaliën en plaatontwikkelmachines die gereinigd of onderhouden moeten worden, hoeven er ook geen chemisch afval en gecontamineerde restvloeistoffen verwijderd te worden. Daarnaast genieten drukkers van consistentere, stabielere platen die een meer betrouwbare persvoorbereiding mogelijk maken en stilstand en papierafval als gevolg van plaatverwerkingsfouten voorkomen. Uiteraard betekent dit ook dat gebruikers van SONORA platen hun plaatproductie-activiteiten flink kunnen stroomlijnen, sneller kunnen drukken en hun opdrachten sneller kunnen uitvoeren.En dit maakt op zijn beurt een groot verschil voor de koolstofvoetafdruk. Kodak verwacht dat een grote drukker zijn CO2-voetafdruk met 376.550 kg per jaar kan terugschroeven als hij van traditionele platen uit China overschakelt naar SONORA XTRA procesloze platen. Goed voor een besparing van maar liefst 46% CO2!