Coimbra Ltd. uit Budapest, Hongarije is gespecialiseerd in sign & large format printing maar levert ook offset en digitaal drukwerk. Het bedrijf startte in 2002 als print broker maar al snel evolueerden ze naar een gerenomeerd productiebedrijf. Met een team van 10 medewerkers verwerken ze zo'n complexe 70 offertes per week. Coimbra werkt veel in opdracht voor andere sign en grafische bedrijven en slaagt erin om het moeilijker large format werk in hoge kwaliteit te produceren maar tergelijkertijd ook fast consuming producten zoals rollups, banners, boards, etc. voor de Hongaarse markt als voor klanten verspreid over gans Europa te produceren. Hun machinepark bestaat vooral uit Fuji Acuity LED, Fuji UV Solvent en Mimaki. Heel wat bedrijfsprocessen werden beheerd in met een eigen ERP software in combinatie met Excel. Caldera en Rasterlink worden vooral gebruikt als RIP software.

Het eigen ERP systeem werkte voor Coimbra, maar hoe organiseer je je als bedrijf op verdere groei ?

Door de snelle groei werd bij Coimbra het uiterste gevraagd van het eigen ERP-systeem en de bestaande (manuele) processen. Maar de limiet was bereikt en stonden ze voor nieuwe uitdagingen.

  • Maar hoe integreer je alle afzonderlijke systemen en manuele processen in 1 systeem?
  • Bestaat er een eenvoudige calculatietool op maat van large format bedrijven?
  • Bestaat er een MIS systeem gespecialiseerd voor de large format branche die ook kan communiceren met Caldera ?
  • Bestaat er ook een MIS systeem dat de interactie met klanten optimaliseert?

Hoe de migratie van een eigen ERP Systeem naar MultiPress verliep en het antwoord op de andere vragen lees je hier.

Coimbra Ltd. uit Budapest, Hongarije is gespecialiseerd in sign & large format printing maar levert ook offset en digitaal drukwerk. Het bedrijf startte in 2002 als print broker maar al snel evolueerden ze naar een gerenomeerd productiebedrijf. Met een team van 10 medewerkers verwerken ze zo'n complexe 70 offertes per week. Coimbra werkt veel in opdracht voor andere sign en grafische bedrijven en slaagt erin om het moeilijker large format werk in hoge kwaliteit te produceren maar tergelijkertijd ook fast consuming producten zoals rollups, banners, boards, etc. voor de Hongaarse markt als voor klanten verspreid over gans Europa te produceren. Hun machinepark bestaat vooral uit Fuji Acuity LED, Fuji UV Solvent en Mimaki. Heel wat bedrijfsprocessen werden beheerd in met een eigen ERP software in combinatie met Excel. Caldera en Rasterlink worden vooral gebruikt als RIP software.Het eigen ERP systeem werkte voor Coimbra, maar hoe organiseer je je als bedrijf op verdere groei ?Door de snelle groei werd bij Coimbra het uiterste gevraagd van het eigen ERP-systeem en de bestaande (manuele) processen. Maar de limiet was bereikt en stonden ze voor nieuwe uitdagingen. Hoe de migratie van een eigen ERP Systeem naar MultiPress verliep en het antwoord op de andere vragen lees je hier.