Claudia Wolf, Commercieel Directeur bij Unitedprint met de twee bekende merken print24 en Easyprint, kwam in 2018 bij het bedrijf. Claudia is verantwoordelijk voor de nationale en internationale verkoop- en serviceteams en daarmee voor de ondersteuning van alle Europese klanten. Vandaag geeft ze ons inzicht in de transformatie van Unitedprint met oorspronkelijk een volledig uitgebreide eigen productie naar een puur e-commerce bedrijf met een internationale productiepartner netwerk.

Allereerst, gefeliciteerd met de voltooiing van de transformatie van een 24/7 producerende en volledig geïntegreerde online drukker met uitgebreide interne productie naar een puur e-commercebedrijf met een internationaal productiepartner netwerk, slechts enkele weken voor het uitbreken van de Covid 19-pandemie! Hoe opgelucht was u bij Unitedprint te weten dat dit deel van uw bedrijf in ieder geval niet langer werd getroffen door de kracht van de pandemie?

Natuurlijk had niemand kunnen voorspellen en erop kunnen rekenen dat we - in de context van de Covid 19-pandemie - direct werden beloond voor onze moed, consistentie en onze vooruitziende blik bij het transformeren van Unitedprint naar Smart Business. Een bedrijf zal altijd succesvoller zijn, wanneer het voor alles en iedereen vermoedt welke fundamentele ontwikkelingen er zullen plaatsvinden. We hebben de beslissing voor onze slimme bedrijfsstrategie daarvoor al in 2018 genomen. Het is en was altijd ons doel om langetermijninvesteringen te realiseren door internationaal winstgevende groei tot stand te brengen en uit te breiden. We willen dit enkel bereiken zonder aanzienlijke toekomstige uitgaven en energie te verspillen, waarmee we alleen maar minder flexibel zouden zijn en niet in staat om snel, effectief en doelgericht te reageren op eventuele ontwikkelingen.

.
© .

Eigen productie in combinatie met WtP is dus over het algemeen geen succesvol toekomstperspectief bij Unitedprint?

Veel van de in-house producerende online drukkers kozen de weg om zichzelf te pushen om hun productietechnologie maximaal te upgraden. Dit pad is naar onze mening eenrichtingsverkeer, dat direct en onomkeerbaar doodloopt. Overigens zegt de technische uitrusting van een bedrijf helemaal niets over het economische succes ervan. Zo hebben we dit met veel verbazing kunnen zien bij concurrenten die voornamelijk worden gefinancierd door de kapitaalmarkt, die altijd een groot tekort hebben gehad. WtP is niet succesvol, omdat online drukkers werken met zoveel mogelijk van de grootste, nieuwe drukpersen. Eersteklas productietechnologie met geweldige productieteams is in alle delen van de wereld beschikbaar. Deze internationale arbeidsverdeling is een grote stap voorwaarts en een enorme motor voor groei. Dit ervaren wij dagelijks in onze samenwerking met deze zeer competente specialisten in hun vakgebied. Ze stellen allemaal continu uitstekende topresultaten ter beschikking voor onze klanten. Wie wilt er behandeld worden door één arts met één medicijn voor alle gezondheidsklachten (lacht).

Momenteel lijkt u een uitzondering te zijn met deze filosofie in het WtP-segment?

Veel van wat vandaag de dag ongebruikelijk is, zal op een gegeven moment volkomen normaal zijn. Dat ligt in de aard van ontwrichtende verandering. Bij Unitedprint zien we onszelf als een open netwerk dat niet langer enkel onze eigen productie voedt, maar primair derde partijen, zoals productiepartners maar ook handelspartners, of openstaat voor oplossingen van andere aanbieders van digitale technologieën. Alle grote WtP-aanbieders hebben enorm veel in hun eigen productie geïnvesteerd - en juist daarom kunnen ze de focus niet zomaar verplaatsen als er een nieuwe trend of crisis is zoals de huidige Covid-19 pandemie. En trouwens, onze productiepartners krijgen van ons een extra bron van inkomsten. Enerzijds zijn we concurrenten, maar anderzijds laten we de grafische industrie ook rechtstreeks deelnemen aan WtP door WtP-orders te produceren. In de wereld van vandaag kan niemand bovengemiddeld succes hebben, door enkel in de plaats actief te zijn waar ze zijn gevestigd. "Als je snel vooruit wilt gaan, ga dan alleen. Als je verder wilt reiken (en grote vooruitgang wilt boeken), ga dan met anderen mee." Unitedprint heeft vanaf het begin WtP aanzienlijk gevestigd en daarmee veel bereikt als zelfstandig eenmansbedrijf. Nu gebruiken we de mogelijkheden en de kracht van onze E-commerce competenties door onze externe meerwaarde te modereren en te sturen. Het resultaat is dat Unitedprint nu een puur technologiebedrijf is, die door Smart Business met een hoge mate van professionaliteit opereert. Hier zijn we allemaal enorm trots op! Je zou het zelfs WtP 5.0 kunnen noemen.

Hoe reageerden uw klanten op het veranderingsproces?

Waar gaan onze zaken voornamelijk over? De kernwaarden zijn productselectie, productkwaliteit, prijs, leversnelheid en klantenservice, al deze waarden met de beste service. Maar de locatie waar uw bestelling wordt geproduceerd, is niet relevant. Deze waarden kunnen eenvoudig veel beter worden vervuld met een gedecentraliseerd en flexibel productienetwerk van eersteklas specialisten in hun respectieve vakgebieden. Die vaak ook actief zijn in diverse markten en dichter bij onze klanten staan, dan wanneer we enkel een centrale drukkerij waren. De voordelen die hieruit voortvloeien, zoals goedkopere en snellere levertijden, liggen voor de hand. Dit zie je iedere dag terug in de positieve feedback van onze klanten.

.
© .

Wat is het directe voordeel voor uw klanten in uw Smart Business systeem?

Met print24 en Easyprint bieden we platforms aan waarop onze klanten een eersteklas aanbod kunnen vinden voor hun respectievelijke behoeften en waarop onze handels- en productiepartners hun producten en hun diensten kunnen importeren en verkopen. In plaats van te werken aan productspecifieke alledaagse eisen zoals voorheen, richten we nu al onze energie en focus op maximale klanttevredenheid. Zo zijn we onlangs met ons gehele logistieke netwerk overgestapt op DHL en DHL Express. En hebben we Easyprint volledig opnieuw gelanceerd voor kleinere bedrijven en particuliere klanten. Met Easyprint bieden we een state-of-the-art platform met geweldige ontwerpsjablonen aan voor een enorm scala aan gewilde producten met eenvoudige en gratis personalisatie en maatwerk zonder eigen ontwerp- en IT-kennis nodig te hebben. Daarnaast hebben we nieuwe en uiterst lucratieve verkoopmodellen voor derden gecreëerd met directe aansluiting op ons affiliate programma en die voor onze partnerwinkels. Het feit dat we ons bij Unitedprint nu volledig kunnen concentreren op de behoeften van onze klanten en de eindeloze mogelijkheden van de markt, heeft een enorme dynamiek ontwikkeld en heeft de focus op onze klantgerichtheid opnieuw enorm versneld.

Zijn er concrete plannen voor nieuwe ontwikkelingen in de komende maanden??

Veel! We gaan binnenkort print24 opnieuw lanceren, wat weliswaar echt tijd wordt. We updaten Easyprint voortdurend met nieuwe en aanvullende content en communiceren veel digitale aanbiedingen, dit is een compleet nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Unitedprint en een heel spannend onderwerp! Onze missie met Easyprint is om iedereen in staat te stellen alles te ontwerpen. Om het op elk moment en op elke plaats, voor elk product, in elke taal, in alle landen, op elk kanaal en elk apparaat te publiceren. Easyprint is de one-stop online shop voor ontwerp en publicatie. En last but not least zullen we onze internationale aanwezigheid opnieuw aanzienlijk uitbreiden en ook buiten Europa op grote schaal wereldmarkten betreden. Smart Business maakt dit mogelijk!

Bedankt voor uw openhartigheid. Het is altijd verbazingwekkend hoe dynamisch Unitedprint zich ontwikkelt in deze Covid 19 crisis!

"Verspil nooit een crisis" Unitedprint heeft altijd de aard van zijn DNA getoond in tijden van crises. Dit is natuurlijk een hele reis voor ons allemaal bij Unitedprint, maar wel een goede!

Claudia Wolf, Commercieel Directeur bij Unitedprint met de twee bekende merken print24 en Easyprint, kwam in 2018 bij het bedrijf. Claudia is verantwoordelijk voor de nationale en internationale verkoop- en serviceteams en daarmee voor de ondersteuning van alle Europese klanten. Vandaag geeft ze ons inzicht in de transformatie van Unitedprint met oorspronkelijk een volledig uitgebreide eigen productie naar een puur e-commerce bedrijf met een internationale productiepartner netwerk.Allereerst, gefeliciteerd met de voltooiing van de transformatie van een 24/7 producerende en volledig geïntegreerde online drukker met uitgebreide interne productie naar een puur e-commercebedrijf met een internationaal productiepartner netwerk, slechts enkele weken voor het uitbreken van de Covid 19-pandemie! Hoe opgelucht was u bij Unitedprint te weten dat dit deel van uw bedrijf in ieder geval niet langer werd getroffen door de kracht van de pandemie?Natuurlijk had niemand kunnen voorspellen en erop kunnen rekenen dat we - in de context van de Covid 19-pandemie - direct werden beloond voor onze moed, consistentie en onze vooruitziende blik bij het transformeren van Unitedprint naar Smart Business. Een bedrijf zal altijd succesvoller zijn, wanneer het voor alles en iedereen vermoedt welke fundamentele ontwikkelingen er zullen plaatsvinden. We hebben de beslissing voor onze slimme bedrijfsstrategie daarvoor al in 2018 genomen. Het is en was altijd ons doel om langetermijninvesteringen te realiseren door internationaal winstgevende groei tot stand te brengen en uit te breiden. We willen dit enkel bereiken zonder aanzienlijke toekomstige uitgaven en energie te verspillen, waarmee we alleen maar minder flexibel zouden zijn en niet in staat om snel, effectief en doelgericht te reageren op eventuele ontwikkelingen.Eigen productie in combinatie met WtP is dus over het algemeen geen succesvol toekomstperspectief bij Unitedprint?Veel van de in-house producerende online drukkers kozen de weg om zichzelf te pushen om hun productietechnologie maximaal te upgraden. Dit pad is naar onze mening eenrichtingsverkeer, dat direct en onomkeerbaar doodloopt. Overigens zegt de technische uitrusting van een bedrijf helemaal niets over het economische succes ervan. Zo hebben we dit met veel verbazing kunnen zien bij concurrenten die voornamelijk worden gefinancierd door de kapitaalmarkt, die altijd een groot tekort hebben gehad. WtP is niet succesvol, omdat online drukkers werken met zoveel mogelijk van de grootste, nieuwe drukpersen. Eersteklas productietechnologie met geweldige productieteams is in alle delen van de wereld beschikbaar. Deze internationale arbeidsverdeling is een grote stap voorwaarts en een enorme motor voor groei. Dit ervaren wij dagelijks in onze samenwerking met deze zeer competente specialisten in hun vakgebied. Ze stellen allemaal continu uitstekende topresultaten ter beschikking voor onze klanten. Wie wilt er behandeld worden door één arts met één medicijn voor alle gezondheidsklachten (lacht).Momenteel lijkt u een uitzondering te zijn met deze filosofie in het WtP-segment?Veel van wat vandaag de dag ongebruikelijk is, zal op een gegeven moment volkomen normaal zijn. Dat ligt in de aard van ontwrichtende verandering. Bij Unitedprint zien we onszelf als een open netwerk dat niet langer enkel onze eigen productie voedt, maar primair derde partijen, zoals productiepartners maar ook handelspartners, of openstaat voor oplossingen van andere aanbieders van digitale technologieën. Alle grote WtP-aanbieders hebben enorm veel in hun eigen productie geïnvesteerd - en juist daarom kunnen ze de focus niet zomaar verplaatsen als er een nieuwe trend of crisis is zoals de huidige Covid-19 pandemie. En trouwens, onze productiepartners krijgen van ons een extra bron van inkomsten. Enerzijds zijn we concurrenten, maar anderzijds laten we de grafische industrie ook rechtstreeks deelnemen aan WtP door WtP-orders te produceren. In de wereld van vandaag kan niemand bovengemiddeld succes hebben, door enkel in de plaats actief te zijn waar ze zijn gevestigd. "Als je snel vooruit wilt gaan, ga dan alleen. Als je verder wilt reiken (en grote vooruitgang wilt boeken), ga dan met anderen mee." Unitedprint heeft vanaf het begin WtP aanzienlijk gevestigd en daarmee veel bereikt als zelfstandig eenmansbedrijf. Nu gebruiken we de mogelijkheden en de kracht van onze E-commerce competenties door onze externe meerwaarde te modereren en te sturen. Het resultaat is dat Unitedprint nu een puur technologiebedrijf is, die door Smart Business met een hoge mate van professionaliteit opereert. Hier zijn we allemaal enorm trots op! Je zou het zelfs WtP 5.0 kunnen noemen.Hoe reageerden uw klanten op het veranderingsproces? Waar gaan onze zaken voornamelijk over? De kernwaarden zijn productselectie, productkwaliteit, prijs, leversnelheid en klantenservice, al deze waarden met de beste service. Maar de locatie waar uw bestelling wordt geproduceerd, is niet relevant. Deze waarden kunnen eenvoudig veel beter worden vervuld met een gedecentraliseerd en flexibel productienetwerk van eersteklas specialisten in hun respectieve vakgebieden. Die vaak ook actief zijn in diverse markten en dichter bij onze klanten staan, dan wanneer we enkel een centrale drukkerij waren. De voordelen die hieruit voortvloeien, zoals goedkopere en snellere levertijden, liggen voor de hand. Dit zie je iedere dag terug in de positieve feedback van onze klanten.Wat is het directe voordeel voor uw klanten in uw Smart Business systeem?Met print24 en Easyprint bieden we platforms aan waarop onze klanten een eersteklas aanbod kunnen vinden voor hun respectievelijke behoeften en waarop onze handels- en productiepartners hun producten en hun diensten kunnen importeren en verkopen. In plaats van te werken aan productspecifieke alledaagse eisen zoals voorheen, richten we nu al onze energie en focus op maximale klanttevredenheid. Zo zijn we onlangs met ons gehele logistieke netwerk overgestapt op DHL en DHL Express. En hebben we Easyprint volledig opnieuw gelanceerd voor kleinere bedrijven en particuliere klanten. Met Easyprint bieden we een state-of-the-art platform met geweldige ontwerpsjablonen aan voor een enorm scala aan gewilde producten met eenvoudige en gratis personalisatie en maatwerk zonder eigen ontwerp- en IT-kennis nodig te hebben. Daarnaast hebben we nieuwe en uiterst lucratieve verkoopmodellen voor derden gecreëerd met directe aansluiting op ons affiliate programma en die voor onze partnerwinkels. Het feit dat we ons bij Unitedprint nu volledig kunnen concentreren op de behoeften van onze klanten en de eindeloze mogelijkheden van de markt, heeft een enorme dynamiek ontwikkeld en heeft de focus op onze klantgerichtheid opnieuw enorm versneld.Zijn er concrete plannen voor nieuwe ontwikkelingen in de komende maanden??Veel! We gaan binnenkort print24 opnieuw lanceren, wat weliswaar echt tijd wordt. We updaten Easyprint voortdurend met nieuwe en aanvullende content en communiceren veel digitale aanbiedingen, dit is een compleet nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Unitedprint en een heel spannend onderwerp! Onze missie met Easyprint is om iedereen in staat te stellen alles te ontwerpen. Om het op elk moment en op elke plaats, voor elk product, in elke taal, in alle landen, op elk kanaal en elk apparaat te publiceren. Easyprint is de one-stop online shop voor ontwerp en publicatie. En last but not least zullen we onze internationale aanwezigheid opnieuw aanzienlijk uitbreiden en ook buiten Europa op grote schaal wereldmarkten betreden. Smart Business maakt dit mogelijk!Bedankt voor uw openhartigheid. Het is altijd verbazingwekkend hoe dynamisch Unitedprint zich ontwikkelt in deze Covid 19 crisis! "Verspil nooit een crisis" Unitedprint heeft altijd de aard van zijn DNA getoond in tijden van crises. Dit is natuurlijk een hele reis voor ons allemaal bij Unitedprint, maar wel een goede!