Next generation in print

Print.com is wereldwijd het eerste online printplatform dat deze technieken aanbiedt. Gebruikers kunnen zelf kiezen voor de techniek die hun voorkeur heeft, op basis van prijs, maatvoering en kwaliteit. De introductie van inkjet en nanoprint komt bovenop de opties waarover klanten van Print.com nu al beschikken, waaronder offset, HP Indigo, zeef- en sublimatiedruk en large format print. De toevoeging is voor Print.com de volgende stap in het realiseren van zijn missie: de nieuwe generatie print online beschikbaar maken in een overzichtelijke bestelomgeving.

Inkjet: interessant bij lage oplages

De voordelen van inkjet voor small format print zijn met name zichtbaar bij lagere en middelgrote oplages. Een snelle productietijd, lage machineprijs en relatief goedkope inkt maken dat inkjet een goed alternatief is voor bijvoorbeeld HP Indigo. Gebruikers van het platform van Print.com maken zelf een keuze voor HP Indigo of Inkjet op basis van prijs en de gewenste kwaliteit van het eindresultaat.

Nanoprint: grootformaat digital printing

Nanoprint is de nieuwste innovatie in digital printing. De techniek is met name interessant bij grootformaat print zoals posters. Waar HP Indigo een maximaal formaat kent van 70 x 50 centimeter, biedt Print.com nanoprint aan op een formaat van 100 x 70 centimeter. Nanoprint is op het moment alleen beschikbaar voor gecoat papier met een gewicht tot en met 250 gr/m2. Print.com wil de techniek in de toekomst voor een bredere range van substraten beschikbaar maken. Een groot voordeel van nanoprint is variabel printen: klanten van Print.com kunnen met deze optie meerdere designs combineren in één bestelling.

Machinepark

Voor inkjetopdrachten beschikt Print.com in zijn eigen drukkerij, Kampert Nauta in Oss (Nederland) over een Canon VarioPRINT iX. Voor Nanographic Printing® maakt het gebruik van een Landa S10 Nanography® machine bij zusterbedrijf Koninklijke drukkerij Em. de Jong. Voor Print.com speelt het insourcen van printopdrachten een sleutelrol in het bewaken en verbeteren van kwaliteit en levertijd.

Wil je meer weten over de verschillen tussen nanoprint, inkjet, offset en HP Indigo? In het Print.com lookbook PRINT zijn samples van alle druktechnieken overzichtelijk samengebracht. Neem even contact op met Bruno Mossay (Frans: +32 2 588 71 09 / Nederlands: +32 3 808 30 41), of bestel je lookbook PRINT direct via de website.

Next generation in printPrint.com is wereldwijd het eerste online printplatform dat deze technieken aanbiedt. Gebruikers kunnen zelf kiezen voor de techniek die hun voorkeur heeft, op basis van prijs, maatvoering en kwaliteit. De introductie van inkjet en nanoprint komt bovenop de opties waarover klanten van Print.com nu al beschikken, waaronder offset, HP Indigo, zeef- en sublimatiedruk en large format print. De toevoeging is voor Print.com de volgende stap in het realiseren van zijn missie: de nieuwe generatie print online beschikbaar maken in een overzichtelijke bestelomgeving.Inkjet: interessant bij lage oplagesDe voordelen van inkjet voor small format print zijn met name zichtbaar bij lagere en middelgrote oplages. Een snelle productietijd, lage machineprijs en relatief goedkope inkt maken dat inkjet een goed alternatief is voor bijvoorbeeld HP Indigo. Gebruikers van het platform van Print.com maken zelf een keuze voor HP Indigo of Inkjet op basis van prijs en de gewenste kwaliteit van het eindresultaat. Nanoprint: grootformaat digital printingNanoprint is de nieuwste innovatie in digital printing. De techniek is met name interessant bij grootformaat print zoals posters. Waar HP Indigo een maximaal formaat kent van 70 x 50 centimeter, biedt Print.com nanoprint aan op een formaat van 100 x 70 centimeter. Nanoprint is op het moment alleen beschikbaar voor gecoat papier met een gewicht tot en met 250 gr/m2. Print.com wil de techniek in de toekomst voor een bredere range van substraten beschikbaar maken. Een groot voordeel van nanoprint is variabel printen: klanten van Print.com kunnen met deze optie meerdere designs combineren in één bestelling.MachineparkVoor inkjetopdrachten beschikt Print.com in zijn eigen drukkerij, Kampert Nauta in Oss (Nederland) over een Canon VarioPRINT iX. Voor Nanographic Printing® maakt het gebruik van een Landa S10 Nanography® machine bij zusterbedrijf Koninklijke drukkerij Em. de Jong. Voor Print.com speelt het insourcen van printopdrachten een sleutelrol in het bewaken en verbeteren van kwaliteit en levertijd.Wil je meer weten over de verschillen tussen nanoprint, inkjet, offset en HP Indigo? In het Print.com lookbook PRINT zijn samples van alle druktechnieken overzichtelijk samengebracht. Neem even contact op met Bruno Mossay (Frans: +32 2 588 71 09 / Nederlands: +32 3 808 30 41), of bestel je lookbook PRINT direct via de website.