Bovenop het laag energieverbruik, heeft deze machine ook nog eens de laagste running cost per m² in zijn segment. Genoeg redenen dus om bij nieuwe investeringen deze printer op de short list te plaatsen.

Roland DG werd opgericht als een dochteronderneming van Roland Corporation in Osaka (Japan) in 1981. In eerste instantie ontwikkelde het bedrijf geautomatiseerde muziek randapparatuur, maar al vrij snel bracht het bedrijf haar eerste penplotter op de markt. Een belangrijke mijlpaal voor Roland DG was de introductie van de PNC-1000 snijplotter. Dat was meteen ook het begin van Roland DG's permanente aanwezigheid in de digitale print markt. Het bedrijf werd ook zeer succesvol met haar unieke geïntegreerde printer/snijplotters . Ook op het vlak van eco-solvent inkten, was Roland DG een pionier om deze milieuvriendelijke inkten op de markt te brengen, en deze drang naar verbetering blijft de rode draad in verdere ontwikkelingen. Vandaag heeft Roland DG wereldwijde vestigingen, heeft het een install base van meer dan 600.000 toestellen en is het marktleider in grootformaat printers voor binnen & buitengebruik.

Bovenop het laag energieverbruik, heeft deze machine ook nog eens de laagste running cost per m² in zijn segment. Genoeg redenen dus om bij nieuwe investeringen deze printer op de short list te plaatsen.Roland DG werd opgericht als een dochteronderneming van Roland Corporation in Osaka (Japan) in 1981. In eerste instantie ontwikkelde het bedrijf geautomatiseerde muziek randapparatuur, maar al vrij snel bracht het bedrijf haar eerste penplotter op de markt. Een belangrijke mijlpaal voor Roland DG was de introductie van de PNC-1000 snijplotter. Dat was meteen ook het begin van Roland DG's permanente aanwezigheid in de digitale print markt. Het bedrijf werd ook zeer succesvol met haar unieke geïntegreerde printer/snijplotters . Ook op het vlak van eco-solvent inkten, was Roland DG een pionier om deze milieuvriendelijke inkten op de markt te brengen, en deze drang naar verbetering blijft de rode draad in verdere ontwikkelingen. Vandaag heeft Roland DG wereldwijde vestigingen, heeft het een install base van meer dan 600.000 toestellen en is het marktleider in grootformaat printers voor binnen & buitengebruik.