Het start met de plant, de Theobroma cacao. De zaden van deze plant, de cacao bonen worden uit de plant gehaald en gefermenteerd. Daarna worden deze gedroogd en geroosterd. In een volgende fase worden deze bonen heel fijn gehakt en wordt hiervan een pasta gemaakt.

Door deze pasta te combineren met suiker, cacao boter en andere ingrediënten wordt de gekende chocolade reep gemaakt. De wanden van de boon en het materiaal dat overblijft na de productie kan hergebruikt worden als grondstof voor bio-energie, zeep of als infusie voor drankjes.

Favini gebruikt specifiek de schil van de bonen die wordt gemicroniseerd als basisgrondstof voor de Crush Cacao. Crush Cacao vult de collectie verder aan die reeds bestaat uit grondstoffen gehaald uit het verwerken van kiwi, mais, koffie, amandel, hazelnoot, olijven, druiven, citrusvruchten en lavendel.

Het start met de plant, de Theobroma cacao. De zaden van deze plant, de cacao bonen worden uit de plant gehaald en gefermenteerd. Daarna worden deze gedroogd en geroosterd. In een volgende fase worden deze bonen heel fijn gehakt en wordt hiervan een pasta gemaakt.Door deze pasta te combineren met suiker, cacao boter en andere ingrediënten wordt de gekende chocolade reep gemaakt. De wanden van de boon en het materiaal dat overblijft na de productie kan hergebruikt worden als grondstof voor bio-energie, zeep of als infusie voor drankjes.Favini gebruikt specifiek de schil van de bonen die wordt gemicroniseerd als basisgrondstof voor de Crush Cacao. Crush Cacao vult de collectie verder aan die reeds bestaat uit grondstoffen gehaald uit het verwerken van kiwi, mais, koffie, amandel, hazelnoot, olijven, druiven, citrusvruchten en lavendel.