Tijdens de pandemie werden de innovatie en vooruitgang met betrekking tot digitale print- en verpakkingstechnologie versneld. Steeds meer toegepast in de druksector die zich bezighoudt met commercieel printen, labels, verpakkingen en afwerking, voldoet de digitale technologie perfect aan de groeiende vraag van kopers naar meer personalisatie, het printen van variabele gegevens en opdrachten met kleinere oplagen.

Ook de nieuwe regelgeving van de Europese Unie inzake ontbossingsvrije producten zal het gebruik van digitale publicaties en digitale informatieborden stimuleren, maar we denken dat het ook zal leiden tot meer verkoop van digitale apparatuur en een snellere digitale transformatie (DX).

Veel bedrijven zouden daarom snel moeten investeren in milieuvriendelijke printtechnologie, met minder handmatige processen, meer afdrukken op aanvraag, minder printafval en dus minder verspilling.

Eén uitdaging blijft echter bestaan: bedrijven zullen hun manier van werken moeten veranderen als ze het tekort aan geschoolde arbeidskrachten willen bestrijden en de komst van Industrie 5.0 het hoofd willen bieden.

Meer weten over de voorspellingen voor 2024? Lees onze volledige analyse HIER

Tijdens de pandemie werden de innovatie en vooruitgang met betrekking tot digitale print- en verpakkingstechnologie versneld. Steeds meer toegepast in de druksector die zich bezighoudt met commercieel printen, labels, verpakkingen en afwerking, voldoet de digitale technologie perfect aan de groeiende vraag van kopers naar meer personalisatie, het printen van variabele gegevens en opdrachten met kleinere oplagen.Ook de nieuwe regelgeving van de Europese Unie inzake ontbossingsvrije producten zal het gebruik van digitale publicaties en digitale informatieborden stimuleren, maar we denken dat het ook zal leiden tot meer verkoop van digitale apparatuur en een snellere digitale transformatie (DX). Veel bedrijven zouden daarom snel moeten investeren in milieuvriendelijke printtechnologie, met minder handmatige processen, meer afdrukken op aanvraag, minder printafval en dus minder verspilling.Eén uitdaging blijft echter bestaan: bedrijven zullen hun manier van werken moeten veranderen als ze het tekort aan geschoolde arbeidskrachten willen bestrijden en de komst van Industrie 5.0 het hoofd willen bieden.Meer weten over de voorspellingen voor 2024? Lees onze volledige analyse HIER