Wim Smets (1968) is een man met ambitie die houdt van uitdagingen. De Antwerpenaar haalde met onderscheiding zijn diploma Toegepaste Economische Wetenschappen aan het UFSIA. Ondertussen is hij actief als Global Transformation Director. In die functie reorganiseert Wim de IT-afdelingen van multinationals en overheden. Zijn transformaties beïnvloeden het werk van tienduizenden werknemers. Door de jaren heen woonde hij in Duitsland, Engeland, Ierland en Spanje. In de meeste Europese landen, maar ook in de VS, India, China en de Filippijnen heeft hij transformaties geleid.

Maar ook buiten de IT-wereld houdt Wim van ambitieuze uitdagingen. Hij is een gepassioneerd bergbeklimmer en legt zich daarbij toe op het extreme hooggebergte. Zijn palmares is zondermeer indrukwekkend. Zo is hij de derde Belg die de "7 Summits", de hoogste bergen op elk van de 7 continenten, beklom. Maar in de klimmerswereld staat hij vooral bekend als de Belg met de meeste 8000-ers of bergen hoger dan 8000 meter op zijn naam.

Zijn prestaties trekken intussen de aandacht van de media. Kranten en weekbladen schreven al veelvuldig over zijn beklimmingen, en ook radio en tv horen hem graag uit over zijn ervaringen als avonturier.

Bergbeklimmen is jezelf tot het uiterste drijven. De ervaringen die je daar opdoet zijn even essentieel in het bedrijfsleven. Als ervaren program manager in de IT-sector, gespecialiseerd in veranderingsmanagement, is Wim Smets perfect geplaatst om deze parallellen tussen bedrijfsleven en bergbeklimmen helder uit de doeken te doen. Want achter elke geslaagde expeditie gaat een stevige portie management schuil: doelen stellen, time management en planning, resource management, team building, risicobeheer, ... Wim Smets is de ideale gids om u te tonen hoe u dat in uw bedrijf in de praktijk kan omzetten.

Ook de Vlerick Business School ziet het potentieel in het unieke uitgangspunt als manager/klimmer van hun oud-student en huurt Wim sinds 2014 in als gastdocent.

Wim Smets (1968) is een man met ambitie die houdt van uitdagingen. De Antwerpenaar haalde met onderscheiding zijn diploma Toegepaste Economische Wetenschappen aan het UFSIA. Ondertussen is hij actief als Global Transformation Director. In die functie reorganiseert Wim de IT-afdelingen van multinationals en overheden. Zijn transformaties beïnvloeden het werk van tienduizenden werknemers. Door de jaren heen woonde hij in Duitsland, Engeland, Ierland en Spanje. In de meeste Europese landen, maar ook in de VS, India, China en de Filippijnen heeft hij transformaties geleid. Maar ook buiten de IT-wereld houdt Wim van ambitieuze uitdagingen. Hij is een gepassioneerd bergbeklimmer en legt zich daarbij toe op het extreme hooggebergte. Zijn palmares is zondermeer indrukwekkend. Zo is hij de derde Belg die de "7 Summits", de hoogste bergen op elk van de 7 continenten, beklom. Maar in de klimmerswereld staat hij vooral bekend als de Belg met de meeste 8000-ers of bergen hoger dan 8000 meter op zijn naam. Zijn prestaties trekken intussen de aandacht van de media. Kranten en weekbladen schreven al veelvuldig over zijn beklimmingen, en ook radio en tv horen hem graag uit over zijn ervaringen als avonturier. Bergbeklimmen is jezelf tot het uiterste drijven. De ervaringen die je daar opdoet zijn even essentieel in het bedrijfsleven. Als ervaren program manager in de IT-sector, gespecialiseerd in veranderingsmanagement, is Wim Smets perfect geplaatst om deze parallellen tussen bedrijfsleven en bergbeklimmen helder uit de doeken te doen. Want achter elke geslaagde expeditie gaat een stevige portie management schuil: doelen stellen, time management en planning, resource management, team building, risicobeheer, ... Wim Smets is de ideale gids om u te tonen hoe u dat in uw bedrijf in de praktijk kan omzetten. Ook de Vlerick Business School ziet het potentieel in het unieke uitgangspunt als manager/klimmer van hun oud-student en huurt Wim sinds 2014 in als gastdocent.