Zulke problemen zijn vaak te wijten aan de kwaliteit van de gebruikte inkt. De samenstelling van de gebruikte inkt en de daarbij gebruikte printer hebben een enorme impact op de kleuren, de productiesnelheid, de afdrukkwaliteit en de levensduur van de apparatuur.

  1. Bescherm uw printer: de sublimatie-inkten moeten geproduceerd zijn voor een heel specifieke printer. Bij geen enkele inkjetprinter kan zulke inkt worden gebruikt. Bepaalde printkoppen maken bijvoorbeeld gebruik van de warmte, wat kan leiden tot een voortijdige vergassing van de vaste pigmenten in de inkt. Bovendien moeten de kopsproeiers, de druksystemen en de interne circuits met de inkten overweg kunnen zonder dat hun samenstelling in het proces verslechtert. Daarnaast zijn inkten in het groot dan wel goedkoper, ze kunnen ook luchtbellen en verontreinigingen in uw printer brengen, wat niet alleen de kwaliteit van uw afdruk doet dalen maar ook uw materiaal onherstelbaar beschadigt.
  2. Betrouwbare kleuren, afdruk na afdruk: als bepaalde generische sublimatie-inkten of die in groot colorimetrische profielen voorstellen voor hun inkten, dan zijn er diverse andere die dat niet doen. De middelen voor kleurbeheer die uiteindelijk door de fabrikanten worden voorgesteld, worden geleverd onder de vorm van ICC-profielen, die geen rekening houden met de specifieke printer, dragers en papier tijdens de formulering van de uitgang van de kleuren. Een inkt van hoge kwaliteit profiteert van gesofisticeerdere software die zich belast met meer dan een colorimetrisch profiel.
  3. Beperk de tijd die wordt besteed aan reparatie: de hoogwaardige inkten die homogene kleuren bieden en de ingekapselde patronen maken van drukken een kinderspel. De printers die dit soort inkt gebruiken worden speciaal uitgedacht voor de productie van sublimatie. Ze zorgen ervoor dat u meer tijd besteedt aan drukken, persen en geld verdienen. U kunt patronen snel vervangen in plaats van lege te vullen en vlekken te verwijderen.

U kunt meer leren over het belang van de inktkwaliteit bij het drukken van sublimatie op de blog 'Creativity & Commerce' van Sawgrass. Meer informatie kunt u verkrijgen bij Ingrid Van Loocke via het adres ivanloocke@sawgrassink.com of bezoek SawgrassInk.com.

Zulke problemen zijn vaak te wijten aan de kwaliteit van de gebruikte inkt. De samenstelling van de gebruikte inkt en de daarbij gebruikte printer hebben een enorme impact op de kleuren, de productiesnelheid, de afdrukkwaliteit en de levensduur van de apparatuur.U kunt meer leren over het belang van de inktkwaliteit bij het drukken van sublimatie op de blog 'Creativity & Commerce' van Sawgrass. Meer informatie kunt u verkrijgen bij Ingrid Van Loocke via het adres ivanloocke@sawgrassink.com of bezoek SawgrassInk.com.