"Of het nu gaat om crossdocking, het laden en lossen van opleggers of orderverzamelen in het magazijn, de nieuwe Hyster® platformpallettrucks klaren de klus", zegt Kurt Boudt, Marketing Manager bij B-CLOSE. "Deze betrouwbare pallettrucks, die tot 3 ton kunnen heffen, zijn ook geschikt voor zware dockside-werkzaamheden."

De nieuwe serie omvat de modellen P2.0S, P2.5S en P3.0S en vervangt de huidige P2.0S-truck. Ze hebben een geactualiseerd vorkontwerp, een robuust basisframe, stalen batterijdeksel en verbeterde bodemvrijheid van de trekstangen. Voor de chauffeur zijn de nieuwe modellen verkrijgbaar met een opklapplatform en nieuwe zijarmen of een vast platform met een nieuwe zij- of achterbescherming.

"In veel gevallen is de werkruimte beperkt, wat maakt dat modellen met een opklapbaar platform een populaire keuze zijn; ze ondersteunen de wendbaarheid in smalle gangen of drukke gebieden," legt Kurt Boudt uit. "Ook andere toepassingen kunnen de productiviteit optimaliseren. Zo zorgt een heftruck met langere vorken ervoor dat het mogelijk wordt om twee of meer pallets per rit te vervoeren, door ze in de breedte op de vorken te plaatsen."

Concurrerende rijsnelheden en een reeks verschillende rijmodi ondersteunen de operationele productiviteit, met keuze uit een vaste of verstelbare stuurknuppel (scooterbediening). Dat vereenvoudigt het werk van chauffeurs, onafhankelijk van hun keuze voor een vast of opklapbaar platform.

De truck zelf is ontworpen om ook met lithium-ion batterijen te kunnen werken en vormt daardoor een aanvulling op de PC1.5-pallettruck, die in oktober 2020 gelanceerd werd. Dankzij een controller die automatisch de chemische samenstelling van de batterij herkent, hoeven er geen parameters gewijzigd te worden om een effectief batterijmanagement mogelijk te maken. Daardoor is de truck geschikt voor toepassingen met zowel lithium-ion als loodzuur. Er zijn laadopties beschikbaar aan de boven- en zijkant van de batterij.

De nieuwe Hyster®-platformpallettrucks kunnen verder worden aangepast met een uitgebreide reeks innovatieve opties. Afhankelijk van het specifieke model zijn deze opties een vrijloopfunctie, de Hyster Intelligent Lift™, zacht dalen, een voetsensor, toetsen- of toetsenbordtoegang, een optie voor koelcellen en verschillende verlichtingsopties. De keuze uit twee vorkhoogtes - 85 mm en 75 mm - maakt het mogelijk om zowel standaard- als laagprofiel wegwerppallets te verwerken en er zijn verschillende vorklengtes tot 2850 mm beschikbaar.

De nieuwe platformpallettruckserie is gebouwd met hetzelfde niveau van stevigheid en betrouwbaarheid als het brede scala aan Hyster®-magazijnapparatuur. Zware componenten en een betrouwbaar elektrisch systeem dragen bij aan lage eigendomskosten, terwijl de gemakkelijke toegang tot het onderhoud en de diagnostiek helpen om de beschikbaarheid van de truck te maximaliseren.

Neem voor meer informatie contact op met B-CLOSE, de Belgische Hyster®-verdeler, via info@b-close.be of ga naar www.hyster.com.

"Of het nu gaat om crossdocking, het laden en lossen van opleggers of orderverzamelen in het magazijn, de nieuwe Hyster® platformpallettrucks klaren de klus", zegt Kurt Boudt, Marketing Manager bij B-CLOSE. "Deze betrouwbare pallettrucks, die tot 3 ton kunnen heffen, zijn ook geschikt voor zware dockside-werkzaamheden."De nieuwe serie omvat de modellen P2.0S, P2.5S en P3.0S en vervangt de huidige P2.0S-truck. Ze hebben een geactualiseerd vorkontwerp, een robuust basisframe, stalen batterijdeksel en verbeterde bodemvrijheid van de trekstangen. Voor de chauffeur zijn de nieuwe modellen verkrijgbaar met een opklapplatform en nieuwe zijarmen of een vast platform met een nieuwe zij- of achterbescherming."In veel gevallen is de werkruimte beperkt, wat maakt dat modellen met een opklapbaar platform een populaire keuze zijn; ze ondersteunen de wendbaarheid in smalle gangen of drukke gebieden," legt Kurt Boudt uit. "Ook andere toepassingen kunnen de productiviteit optimaliseren. Zo zorgt een heftruck met langere vorken ervoor dat het mogelijk wordt om twee of meer pallets per rit te vervoeren, door ze in de breedte op de vorken te plaatsen."Concurrerende rijsnelheden en een reeks verschillende rijmodi ondersteunen de operationele productiviteit, met keuze uit een vaste of verstelbare stuurknuppel (scooterbediening). Dat vereenvoudigt het werk van chauffeurs, onafhankelijk van hun keuze voor een vast of opklapbaar platform.De truck zelf is ontworpen om ook met lithium-ion batterijen te kunnen werken en vormt daardoor een aanvulling op de PC1.5-pallettruck, die in oktober 2020 gelanceerd werd. Dankzij een controller die automatisch de chemische samenstelling van de batterij herkent, hoeven er geen parameters gewijzigd te worden om een effectief batterijmanagement mogelijk te maken. Daardoor is de truck geschikt voor toepassingen met zowel lithium-ion als loodzuur. Er zijn laadopties beschikbaar aan de boven- en zijkant van de batterij. De nieuwe Hyster®-platformpallettrucks kunnen verder worden aangepast met een uitgebreide reeks innovatieve opties. Afhankelijk van het specifieke model zijn deze opties een vrijloopfunctie, de Hyster Intelligent Lift™, zacht dalen, een voetsensor, toetsen- of toetsenbordtoegang, een optie voor koelcellen en verschillende verlichtingsopties. De keuze uit twee vorkhoogtes - 85 mm en 75 mm - maakt het mogelijk om zowel standaard- als laagprofiel wegwerppallets te verwerken en er zijn verschillende vorklengtes tot 2850 mm beschikbaar. De nieuwe platformpallettruckserie is gebouwd met hetzelfde niveau van stevigheid en betrouwbaarheid als het brede scala aan Hyster®-magazijnapparatuur. Zware componenten en een betrouwbaar elektrisch systeem dragen bij aan lage eigendomskosten, terwijl de gemakkelijke toegang tot het onderhoud en de diagnostiek helpen om de beschikbaarheid van de truck te maximaliseren. Neem voor meer informatie contact op met B-CLOSE, de Belgische Hyster®-verdeler, via info@b-close.be of ga naar www.hyster.com.