"Websites als Thingiverse, Youmagine en service providers als Shapeways, Ponoko, i.Materialise, Sculpteo, 3D Hubs etc. springen in dat gat, maar doen dat vooral om maar te zorgen dat er zoveel mogelijk 3D content beschikbaar komt, zodat de consument gaat 3D printen (gratis dan wel betaald). Maar langzamerhand onstaat de behoefte aan 'redacteuren' / 'curatoren' die vanuit de content denken en niet vanuit het vullen van 3D printers, kortom de 3D publisher functie. Als je tien jaar geleden had gezegd dat je social media redacteur was, dan werd je vreemd aangekeken. Nu gebeurt precies hetzelfde met de 3D publisher," zegt organiserend bedrijf Jakajima.

Dit internationale congres legt als eerste ter wereld de nadruk op het 3D uitgeven, ook al is het nog onbekend wat dat precies gaat inhouden en wat voor mensen daarvoor nodig zijn.

Om een goede discussie te starten zal een keur van internationale bedrijven hun visie daarover geven op 27 maart in B-Amsterdam. U mag presentaties verwachten van 3Dwergen, Adobe, Microsoft, Museotechniki, Secured3D, CR8 • CREATE, Bird & Bird, CGTrader, 3DHubs, Youmagine.

Voor meer informatie over het congres, bezoek www.3dpublishingconference.com.

"Websites als Thingiverse, Youmagine en service providers als Shapeways, Ponoko, i.Materialise, Sculpteo, 3D Hubs etc. springen in dat gat, maar doen dat vooral om maar te zorgen dat er zoveel mogelijk 3D content beschikbaar komt, zodat de consument gaat 3D printen (gratis dan wel betaald). Maar langzamerhand onstaat de behoefte aan 'redacteuren' / 'curatoren' die vanuit de content denken en niet vanuit het vullen van 3D printers, kortom de 3D publisher functie. Als je tien jaar geleden had gezegd dat je social media redacteur was, dan werd je vreemd aangekeken. Nu gebeurt precies hetzelfde met de 3D publisher," zegt organiserend bedrijf Jakajima.Dit internationale congres legt als eerste ter wereld de nadruk op het 3D uitgeven, ook al is het nog onbekend wat dat precies gaat inhouden en wat voor mensen daarvoor nodig zijn.Om een goede discussie te starten zal een keur van internationale bedrijven hun visie daarover geven op 27 maart in B-Amsterdam. U mag presentaties verwachten van 3Dwergen, Adobe, Microsoft, Museotechniki, Secured3D, CR8 • CREATE, Bird & Bird, CGTrader, 3DHubs, Youmagine.Voor meer informatie over het congres, bezoek www.3dpublishingconference.com.